Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie.
Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie.

Middag over het geheugen in de bieb

Algemeen 126 keer gelezen

WAALRE - Als jij je zorgen maakt over je geheugen, ben je zeker niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht, verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Woensdag 21 september verzorgen zij een presentatie in de Bibliotheek Waalre. 

Je krijgt informatie over hoe het geheugen werkt en waardoor er problemen kunnen ontstaan. Ook wordt het verschil besproken tussen ‘normale’ vergeetachtigheid, geheugenverlies (dementie) en milde cognitieve stoornis (MCI). Er is veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen en zorgen te delen. Ook krijg je praktische tips bij milde geheugenproblemen.

Praktische informatie 

De presentatie GeheugenKracht is op woensdag 21 september in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 2,50 euro voor bibliotheekleden en 3 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Uit de krant

Uit de krant