Wethouder Sociaal Domein Kees Vortman en Mieke Spoorenberg, vrijwilliger bij Goed voor Mekaar Waalre en eerste gebruiker van de Sociale Gids. .
Wethouder Sociaal Domein Kees Vortman en Mieke Spoorenberg, vrijwilliger bij Goed voor Mekaar Waalre en eerste gebruiker van de Sociale Gids. .

Gemeente Waalre lanceert Sociale Gids

Algemeen 254 keer gelezen

WAALRE - Deze week lanceert de gemeente de website: socialegidswaalre.nl. De Sociale Gids wijst je als inwoner, vrijwilliger én professional de weg naar organisaties en activiteiten in Waalre op het gebied van welzijn, hulp en ondersteuning, opvoeden, cultuur en geldzaken. Hiervoor is geen verwijzing of indicatie nodig.

Met de komst van de Sociale Gids Waalre is er nu één overzichtelijke plek in de gemeente waar inwoners, vrijwilligers en professionals terecht kunnen. Wethouder Sociaal Domein Kees Vortman: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen én mee kan blijven doen in onze gemeente. Goed voor jezelf zorgen en het houden van eigen regie is erg belangrijk. Met deze wegwijzer willen we het makkelijker maken om zelf hulp of ondersteuning te vinden. Of mee te gaan doen aan een activiteit die je leuk vindt.”

Jong en oud

De Sociale Gids is niet alleen handig voor inwoners, maar ook voor vrijwilligers, professionals en mantelzorgers voor het vinden van hulp, diensten of sociale activiteiten voor cliënten of familieleden. Het aanbod op de Sociale Gids is bedoeld voor jong en oud. Zoek je bijvoorbeeld financiële hulp? Of ben je juist op zoek naar contact met anderen? En zoek je activiteiten om aan mee te doen? Of heb je vragen over opvoeding? Waar je vraag ook over gaat, kijk op Sociale Gids Waalre waar je terecht kunt in Waalre. Ga naar: www.socialegidswaalre.nl

Een van de organisaties die op de Sociale Gids te vinden is, is PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard. Secretaris Peter Oolbekkink: “Het is heel handig dat alle informatie voor inwoners op één plaats te vinden is. We hopen dat inwoners onze hulp en activiteiten, waaronder wandelen, culturele dagreizen, fietsen maar ook hulp bij het doen van belastingaangifte, daar nog makkelijker vinden.” 

Ook het aanbod van ontmoetingscentrum De Pracht is op de Sociale Gids te vinden. “We zijn enthousiast over de Sociale Gids Waalre”, vertelt Loes Kort, secretaris van De Pracht. “Zo kunnen we nog makkelijker aan bewoners laten zien wat er te doen is en waar je terecht kunt. Ons aanbod richt zich op een brede groep en er is een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld een inloopochtend voor ouders met hun peuters, maar ook onze jeugdclubs en aanbod rondom zorg en welzijn. Ik nodig iedereen uit om eens een kijkje te nemen.”

Meewerken

De Sociale Gids Waalre is deze week gelanceerd. Er staan al veel organisaties en activiteiten uit de gemeente op. Wil je dat jouw organisatie ook vermeld wordt op socialegidswaalre.nl? Aanmelden kan via het formulier op www.socialegidswaalre.nl

 Deelname is kosteloos. Wel vraagt de gemeente om de gegevens van je organisatie actueel te houden. 

Uit de krant

Uit de krant