De 22e Ronde van Waalre was, ondanks het slechte weer, een groot succes. (Foto: Connie Sinteur) Connie Sinteur

Geslaagde Ronde van Waalre

Sport 645 keer gelezen

WAALRE - Afgelopen zaterdagmiddag kon eindelijk de 22e Ronde van Waalre worden gehouden. Steeds maar weer blijkt dat dit echt een sportwedstrijd is van, door en voor de mensen die in Waalre wonen.

Voor de organisatie was het fijnste resultaat dat er zo kort na de zomervakantie toch meer dan 250 kinderen meededen aan de mini-run en de jeugdloop. “Dat hadden we niet verwacht zeker ook gezien de weersverwachtingen van afgelopen zaterdag en het feit dat we twee jaar lang geen Ronde konden en mochten organiseren”, laat de organisatie weten. Er werd ook met plezier gestreden voor een mooie medaille en de gezamenlijke scholen voor een mooie beker. Elk jaar worden de scholen beloond voor de groei in deelname van het aantal kinderen, immers bewegen van jonge kinderen en mensen moeten we blijven stimuleren. “Ook onze sponsoren zijn dat met ons van mening en gelukkig kunnen we dit met hen samen mogelijk blijven maken.” Openbare Basisschool Ekenrooi won de scholencompetitie.

Bij de volwassenen die deelnamen aan de Ronde van Waalre mocht de organisatie, gezien het weer, tevreden zijn met het aantal deelnemers. Bovendien werden er ook nog snelle tijden gerealiseerd en werd zelfs het parcoursrecord scherper gesteld. Kim Dillen van Eindhoven atletiek (en oud inwoonster van Waalre) verbrak haar eigen record uit 2011 (was 58.21) over 15 kilometer met maar liefst 1 minuut en 9 seconden. Ze behield niet alleen het nieuwe record bij de vrouwen op haar naam met een tijd van 57 min en 12 seconden, maar ook een mooie prijs voor dat record. Bij de heren werd de eerste prijs binnengehaald door een inwoner van Waalre; Chris de Ruiter finishte in een zeer mooie tijd van 53 min en 52 seconden.

Goede stemming

Uiteraard kwamen heel veel lopers niet op een podiumplek terecht, maar het loopplezier bleek er niet minder om te zijn. De stevige regenbui na de start mocht de stemming niet echt drukken en kon de organisatie terugkijken op zeer een geslaagde Ronde. In 2023 staat er opnieuw een Ronde van Waalre in de boeken, dan op zaterdag 9 september.