Edelsmid Renée Penders aan het werk, geassisteerd door haar puppy Catootje (Foto: Robin Sterk)
Edelsmid Renée Penders aan het werk, geassisteerd door haar puppy Catootje (Foto: Robin Sterk)

Van de zorg naar een edelsmederij

Algemeen 748 keer gelezen

AALST - Na ruim vijfendertig jaar in de zorg te hebben gewerkt, heeft Renée Penders uit Aalst van haar passie haar beroep gemaakt. Dit voorjaar sloot zij bij Het Ambachtshuis in Eindhoven een opleiding tot edelsmid succesvol af met een meesterstuk en een diploma.

Heel leerzaam bleek de stage, waardoor de geboren Maastrichtse steeds meer haar eigen stijl kon ontdekken en ontwikkelen. Veel artistieke inspiratie put Renée uit het werk van Scandinavische modernisten. I

Imiddels is de kersverse edelsmid gestart met een eigen bedrijf(je), onder de naam Zilver & Goudatelier Waalre en met als motto ‘Versier je leven!’ Op korte termijn zal haar website www.zilverengoudatelier.nl operationeel zijn en een duidelijk beeld geven van het soort sieraden - vooral van zilver - dat zij ontwerpt. 

Wie met Renée en haar creaties wil kennismaken, kan een kijkje nemen bij haar stand op de Braderie Creatief en Culinair op winkelplein Den Hof. Dit evenement zal plaatsvinden op zaterdag 10 september, tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Uit de krant