Afbeelding

Waalres Erfgoed - Foto’s Tweede Wereldoorlog

Algemeen 198 keer gelezen

Tegenwoordig maakt iedereen foto’s, veelal met de telefoon. De historici van de toekomst die onderzoek doen naar de tijd van nu zullen overspoeld worden met fotomateriaal. Voor de historici van nu zijn foto’s lastiger te vinden en dit geldt zeker voor de periode van de Tweede Wereldoorlog. 

In de oorlogsjaren had zeker niet ieder gezin een fotocamera. Daarbij kwam ook nog eens dat filmrolletjes erg schaars waren en de bezetter er niet van gecharmeerd was dat alles werd gefotografeerd. Veel mensen bewaarde hun kostbare filmrolletjes dan ook voor speciale gelegenheden. 

Hierdoor zijn er veel meer foto’s bekend van de periode van de bevrijding dan van de bezettingsjaren zelf. Hoewel de Duitsers veel foto’s maakten van de plaatsen waar ze gestationeerd waren, zijn er bij ons geen foto’s met Duitsers tijdens de bezetting in ons dorp bekend. 

Mochten er nog mensen zijn die foto’s hebben van Aalst-Waalre uit de periode 1940-1945 dan horen wij dat uiteraard graag. Contact: Raimondo Bogaars, 06-2222798 of info@erfgoed40-45.nl

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant