De nieuwbouw van het Huis sluit perfect aan bij het oude gedeelte dat bewaard is gebleven.
De nieuwbouw van het Huis sluit perfect aan bij het oude gedeelte dat bewaard is gebleven.

Het Huis van Waalre houdt ‘open huis’

Algemeen 282 keer gelezen

WAALRE - Het Huis van Waalre opent haar deuren op zondag 4 september voor een open huis. Tussen 12.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met Het Huis, haar bewoners en haar gebruikers.

Op deze zondag in september kan tussen 12.00 en 16.00 uur kennisgemaakt worden met wat Het Huis allemaal te bieden heeft. De organisatie van de open dag laat samen met de gebruikers van Het Huis zien wat er allemaal mogelijk is en wat er gebeurt in Het Huis. Tijdens deze dag krijgen alle gebruikers een podium om zich te laten zien aan de inwoners van Waalre en andere geïnteresseerden.

Samen

Het Huis van Waalre, dat is het huis van ‘samen’. Van samen doen, samenkomen, samen mogelijkheden en mooie dingen creëren. Het is het Thuis van een gemeenschap vol energie. Van jong en oud, van verder kijken om verder te komen. In het Huis ontstaan nieuwe dingen. Ontmoeten inwoners elkaar.

Daarom zet Het Huis van Waalre op 4 september, nu het weer kan, haar deuren wagenwijd open voor iedereen uit Waalre én daarbuiten. Iedereen is welkom om kennis te maken met Het Huis. Bekijk het mooie en duurzame gebouw, maak kennis met verenigingen, de verschillende muziekinstrumenten van harmonie de Volharding, leer wat van de lokale geschiedenis bij het Waalres Erfgoed die hier haar thuisbasis heeft. 

Activiteiten

Snuffelen tussen de boeken in de bibliotheek is natuurlijk mogelijk en er is informatie over alle activiteiten van de bieb. De Volksuniversiteit Waalre geeft verschillende van haar cursussen in Het Huis: van schilderen en wijnproeven tot het Socratisch café. Er zijn  yoga workshops workshops voor kinderen.

Gemeente

Ook Goedvoormekaar is aanwezig om belangstellenden te informeren over hulpvragen en het aanbod van vrijwilligerswerk. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid kennis te maken met de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad als bewoners van het Huis. Het is een doorlopend programma dus loop vrijblijvend binnen tussen 12.00 en 16.00 uur. 
Ook de Pracht heeft op 4 september haar jaarlijkse open dag dus wellicht een mooie combinatie.

Alle bewoners van Het Huis en meer, is te vinden op: 
www.hethuisvanwaalre.nl/

De hal in het Huis van Waalre valt op door het gebruik van lichte kleuren. (Foto: Theo van Sambeek)

Uit de krant

Uit de krant