Logo weekbladdeschakel.nl


Burgemeester Jan Brenninkmeijer bij de opening van het Huis van Waalre op dinsdag 2 januari. Foto: Theo van Sambeek.
Burgemeester Jan Brenninkmeijer bij de opening van het Huis van Waalre op dinsdag 2 januari. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

'Ik heb een prachtig nieuw huis'

Een nieuw jaar en – eindelijk – een nieuw gemeentehuis. Reden genoeg voor de gemeente om feest te vieren. Het vernieuwde Huis van Waalre stroomde vol tijdens de nieuwjaarsborrel op 2 januari en belangstellenden kregen een rondleiding door het gebouw.

Na 5,5 jaar is het dan eindelijk zover. Het Huis van Waalre is weer open. Dinsdag 2 januari werd een nieuwjaarsreceptie gehouden in het vernieuwde gemeentehuis. Het was druk, honderden mensen verzamelden zich in het gloednieuwe grand café. Ze schudden de handen van burgemeester Brenninkmeijer en zijn vier wethouders, genoten van een glas champagne en proostten op het nieuwe jaar. Voor de geïnteresseerden werd een rondleiding verzorgd. Tientallen mensen gaven zich hiervoor op en werden in kleine groepjes rondgeleid door een aantal enthousiaste werknemers van de gemeente. De rondleiding begon in de grote, multifunctionele, zaal op de begane grond met een grand café, een bibliotheek en een aantal werkplekken met computers. Achter de ruimte is een theaterzaal te vinden, die kan worden afgehuurd en waar allerlei evenementen kunnen worden georganiseerd. De reacties waren erg positief. Zeker toen de rondleiding de groep naar het oude Raadhuis bracht. Na de brand in 2012 bleef slechts één muur van het gebouw, dat een Rijksmonument is, intact. Nu is het volledig in ere hersteld, wat veel van de aanwezigen goed deed. Naast de vele elementen van vroeger, draait het Huis van Waalre ook juist om de toekomst. Het gemeentehuis kent het '0-op-de-meter-principe', wat inhoudt dat het gebouw energieneutraal is. Daarnaast richten ook alle medewerkers van de gemeente zich op de toekomst. Zij hebben flexplekken in plaats van vaste werkplekken en werken zoveel mogelijk digitaal, zodat het papiergebruik enorm vermindert.
Tegen het einde van de borrel was het tijd voor een speciaal moment. Op een van de muren van de hal werd een spreuk onthuld. Hiervoor werden Waalrenaren gevraagd om suggesties naar de gemeente te sturen. De winnares is Anja Haarhuis. Ze woont in de buurt van het Huis en was getuige van de brand. Haar spreuk 'Er is altijd een nieuw begin' schittert nu aan de muur.

Voornemens burgemeester

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Burgemeester Jan Brenninkmeijer over de goede voornemens van de gemeente? "Ik heb hier een prachtig nieuw huis, met prachtige stenen.Maar vanaf nu gaat het om alle prachtige mensen. Ik wil dat dit huis een plek is om niet alleen samen te komen, maar ook samen te werken en samen over dingen na te denken.''

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox