In de Geheugenbibliotheek zijn kennisboeken te vinden maar ook romans over dit onderwerp.
In de Geheugenbibliotheek zijn kennisboeken te vinden maar ook romans over dit onderwerp.

Geheugenbieb biedt meer

Algemeen 299 keer gelezen

WAALRE - Op zoek naar informatie over het geheugen? Kom langs bij de Geheugenbibliotheek in Waalre! Ben je op zoek naar spellen om je geheugen te trainen en te behouden? Of zoek je informatie over geheugenproblemen en dementie? Neem dan eens een kijkje bij de Geheugenbibliotheek in de Bibliotheek Waalre.

In de Bibliotheek Waalre staat een diverse collectie aan boeken over geheugen(verlies) en dementie. Niet alleen kennisboeken maar ook romans over dit onderwerp zijn er te vinden.  Iedereen met interesse in dit onderwerp is welkom om eens te kijken in dde collectie. En wie er niet uit komt, kan altijd een medewerker om hulp vragen. De boeken uit de Geheugenbibliotheek zijn allemaal te leen. 

Geheugenspellen

De bibliotheek leent naast boeken ook andere materialen uit. Bijvoorbeeld de geheugenspellen Terugblik en Geluidenmemory. Door middel van spelletjes en speelse activiteiten worden verschillende vaardigheden geactiveerd, zoals het denkvermogen en het geheugen, de spraak en taal en motoriek. En tegelijkertijd worden de zintuigen geprikkeld. In de Geheugenbibliotheek staan enkele spellen gepresenteerd. Vraag een medewerker voor meer informatie. Alle spellen zijn te leen. 

Geheugenkoffer

De EHBD (Eerste Hulp Bij Dementie) informatiekoffer is een koffer vol boeken, informatieve flyers en een dvd. De koffer is bestemd voor iedereen in Waalre die te maken heeft met dementie: mensen met dementie, hun familieleden of mantelzorgers en overige belangstellenden. De koffer is gratis te leen voor een periode van vier weken via GoedVoorMekaarWaalre.
Vanwege de vakantieperiode is Goed voor Mekaar Waalre tot en met 26 augustus alleen bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur op telefoonnummer: 06 – 25 76 24 22.

Op onderstaande website staat een overzicht van partijen die zich inzetten voor mensen met dementie en hun naasten, zoals het Alzheimer Café of GoedvoormekaarWaalre. 

 www.bibliotheekeindhoven.nl/geheugenbibliotheek-waalre 

Uit de krant

Uit de krant