De start van een van de voorgaande edities van de Ronde van Waalre.
De start van een van de voorgaande edities van de Ronde van Waalre.

In september eindelijk weer een Ronde van Waalre

Algemeen 219 keer gelezen

WAALRE - Natuurlijk vond Loopgroep Waalre het terecht dat de Ronde van Waalre, een hardloopwedstrijd voor jong en oud, in 2020 en 2021 afgelast werd als gevolg van corona. Natuurlijk was zij in 2022 vast van plan om de uitdaging dit jaar wel te laten slagen en zij kunnen nu laten weten dat het evenement op zaterdag 10 september weer doorgang vindt. 

Voor alle basisscholen van de gemeente Waalre is er weer een grote beker te winnen waarbij de school met de meeste groei in aantallen deelnemertjes de grootste beker krijgt voor hun school. De andere scholen krijgen overigens een iets kleinere, maar nog steeds grote beker. 
Alle deelnemertjes krijgen na de finish niet alleen een heerlijke ranja maar bovendien een prachtige medaille.

Twee jeugdwedstrijden

Dit jaar zijn er twee  jeugdwedstrijden. De organisatie heeft hiervoor gekozen omdat het aantal lopertjes te groot werd om veilig te kunnen sporten. 
Om 16:30 uur start de miniloop voor de deelnemers van de basisschoolleerlingen uit de groepen 1 tot en met 4.
Om 17:00 uur start de jeugdloop voor de basisschoolleerlingen uit de groepen 5 tot en met 8.
De warming-up voor de kinderen wordt dit keer professioneel verzorgd door Circles, de sportschool aan de Markt zelf in Waalre.
Alle inschrijvingen verlopen via de scholen, dus leerlingen die mee willen lopen, kunnen het beste de schoolkrant in de gaten houden houden net als de schoolinformatie.
Voor deelname via de school betalen de kinderen slechts 1 euro om deel te nemen.

Buitenschools deelnemen

Kinderen die niet op een van de 5 basisscholen zitten en toch willen meedoen, kunnen zich op de dag zelf, zaterdag 10 september, inschrijven vlak bij Restaurant De oude Toren aan de oude Torenstraat in Waalre, gelegen naast het oude kerkje in Waalre.

Volwassenen

 Om 18:00 uur wordt vanaf de Markt de grote wedstrijd voor volwassenen weggeschoten met gelijktijdige wedstrijden over 5, 10 en 15 kilometer over het prachtige parcours. Dit zijn maximaal 3 ronden van 5 kilometer door Waalre en haar buitengebied. Voor de eerste drie finishers in zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd op elk van de 3 afstanden zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld door de  trouwste sponsor Marc van Dijk van Loopgroep Waalre, en zijn zaak in outdoorartikelen. 
Voor degene die het zeer scherpe parcoursrecord op de 15 kilometer, weet te verbeteren is een extra bonus beschikbaar gesteld door Loopgroep Waalre. De parcoursrecords staan op naam van Kim Dillen bij de dames (58 minuten en 21 seconden) en Colin Bekers bij de mannen (48 minuten en 15 seconden)

Inschrijven

Inschrijven voor de Ronde van Waalre, kan via: www.inschrijven.nl. Meer informatie is te vinden op:

www.LoopgroepWaalre.nl

www.facebook.com/loopgroepwaalre

Classic Car Rally Waalre

De Classic Car Rally Waalre wordt eveneens gehouden op zaterdag 10 september. Loopgroep Waalre is dankbaar voor de bereidwillige medewerking van het bestuur van Classic Car Rally dat uitstekend heeft meegedacht over allerlei overlappende zaken. 

De Waalre Classic Car Rally is specifiek bedoeld voor rallyrijders met klassieke auto’s; daarnaast kunnen ook een select aantal deelnemers met een super car zich inschrijven. Meer informatie over de rally zelf en inschrijven is te vinden op:
https://waalrerally.nl/waalre-classic-car-rally

Uit de krant

Uit de krant