Logo weekbladdeschakel.nl


Guido is trots op 'zijn' Maxiband Timeless. Foto: Theo van Sambeek.
Guido is trots op 'zijn' Maxiband Timeless. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Guido slaat er lustig op los

Wanneer je net als Guido Raijmakers (51) uit een muzikale familie komt, kan het ook niet anders of je grootste hobby is het maken van muziek. Pa speelde mandoline, ma piano, broer Peter drums, zus Anja dwarsfluit en andere zus Gemmy, op gitaar. Een complete familieband kun je wel zeggen. Raijmakers ging op zoek naar zijn instrument, leerde zichzelf piano en gitaar spelen, maar het werd dankzij Peter, ook drummen. Zijn eerste bandje vormde hij met Maurice de Beer. Na een omzwerving langs allerlei bandjes kwam hij Maurice weer tegen op Facebook, als zanger van 'Maxiband Timeless'. Daar was een vacature voor een drummer. Raijmakers deed auditie en de cirkel was rond.

WAALRE - "Peter zat op het conservatorium en leerde mij noten lezen en de techniek van het drummen. Daarbij zat ik tweeëntwintig jaar in de drumband van Harmonie de Volharding, totdat die werd opgeheven. Ik was dertien toen Maurice en ik het bandje 'Empty' oprichtten. Mijn vader had een bouwbedrijf en we repeteerden in de kantine. Toen bouwde je nog zelf je basbox. De band heeft niet lang bestaan en er is sindsdien veel veranderd. Nu studeer ik thuis op een elektronisch drumstel de nummers in. Wel zo prettig voor de huisgenoten en de buren. Ik krijg mijn monitorgeluid via een in-Ear en de bladmuziek staat op een iPad. Daar staan nu honderdvijftien nummers in. De band heeft eigen digitale geluidsapparatuur en een vaste geluidsman, die verzorgt ook tijdens de repetitie het geluid. Zo zijn we er altijd van verzekerd dat de nummers precies klinken zoals we willen. Iedere woensdag repeteert de dertienkoppige band. We zijn een hele hechte groep. Ik baal als de repetitie niet doorgaat. "

"Ik ben een echte regelaar, zit in het bestuur van de band en verzorg samen met Maurice de PR. De band bestaat uit zes blazers, gitaar, basgitaar, keyboard, drums en percussie. Maurice en Wilma (van Hoof) doen de zang. Met deze bezetting kun je niet zomaar ieder nummer spelen. We laten de muziek daarom altijd arrangeren, aangepast aan onze bezetting. Het is heel belangrijk dat het publiek binnen een paar maten het nummer herkend en we spelen ook veel grote hits. Dit jaar hadden we verschillende succesvolle optredens, onder andere op een kasteel in België en tijdens Cult en Tumult in De Schalm."

"Het nieuwe jaar starten we met een muzikale middag 'The 60's meet Popclassics', met gastoptreden van 'The Jerseys'. Op zondag 14 januari, van 14:.30 tot 18.30 uur, in Gasterij de Harmonie, Hoogstraat 310 in Eindhoven. De toegang is gratis." Kijk ook op www.maxibandtimeless.nl en op Facebook.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox