Logo weekbladdeschakel.nl


Corné van Dongen in november van 2017. De foto is gemaakt door zijn vrouw Zodwa Sithole.
Corné van Dongen in november van 2017. De foto is gemaakt door zijn vrouw Zodwa Sithole. (Foto: Zodwa Sithole)

Corné emigreerde naar Zuid-Afrika

Aalstenaar Corné van Dongen emigreerde in 2004 naar Zuid-Afrika waar hij een nieuw leven begon. Over alles wat hij in de afgelopen jaren meemaakte, heeft hij een boek geschreven 'Mijn Afrika Droom'. Regelmatig is hij nog terug in Aalst-Waalre waar zijn ouders nog steeds wonen.

Aalst-Waalre - 'Ik ben geboren in een klein dorpje in West-Brabant, in Stampersgat. Toen mijn vader ging werken voor Philips in Eindhoven verhuisden we in 1974, toen ik vijf jaar oud was, naar de Hyacintlaan. Ik ging met mijn 2 jaar oudere zus naar de Nutsschool. Ik had een hele fijne jeugd; voetbalde bij DVS, zat op de Schaakclub van Ome Toon en speelde tennis bij Eeckenrode. Ik was een fan van PSV waar ik met de fiets naar toe ging, kijkend vanaf de L-side."

Bergeijk-Boxtel en ...

"In 1992 verhuisde ik, vanuit het ouderlijke huis in de Malvalaan, naar Bergeijk, waar ik trouwde met een Bergeijkse. En in 1998 naar Boxtel omdat ik toen bij Van Lanschot Bankiers kwam te werken. Doordat ik vanaf 1997 veel reisde door Afrika werd ik helemaal verliefd op de natuur van Zuid-Afrika. En in 2004 emigreerde ik naar Hoedspruit, een klein plaatsje nabij het beroemde Kruger Park."

Eigen lodge

"Hier begon ik mijn eigen lodge, verhuur van accommodaties, in een Big Five natuurreservaat. De Big Five 5 zijn: leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn die daar allemaal voorkomen. Na een heftige scheiding in 2013 kwam ik in een township te wonen waar ik 16 maanden bleef. Hier werd ik suicidal depressief en probeerde ik mijn leven meerdere malen te beëindigen. Tevergeefs. Gelukkig, denk ik nu."

Boek

"Over mijn avonturen in de wildernis, en nog vele andere persoonlijke en boeiende verhalen heb ik een boek geschreven: 'Mijn Afrika Droom'. Dit boek is online te verkrijgen via boekscout.nl."

Aalst-Waalre

"Ik woon nu in Pretoria met mijn drie zonen, en mijn lieve Zoeloe vrouw en haar zoontje. Ik werk nu als onroerend goed-coach en mentor. Ik mis Nederland nog wel eens. En helemaal als ik mijn ouders bezoek en met mijn vader dan ga wandelen langs de voetbalvelden van DVS, en de tennisbanen op Eeckenrode."

"Ook al woon ik nu bijna 14 jaar in Zuid-Afrika en ben ik goed ingeburgerd, ik voel me nog altijd een vreemdeling in een prachtig land met bijzondere mensen. Aalst-Waalre is een stuk jeugd, sentiment en weemoed wat ik altijd in mijn hart zal blijven dragen. Vanuit Zuid-Afrika wens ik iedereen een prachtig en gelukkig 2018."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox