Nachtvlinders lokken met lakens. Foto: Frank Franssen.
Nachtvlinders lokken met lakens. Foto: Frank Franssen.

Nationale Nachtvlindernacht in de Vlindertuin

Algemeen 139 keer gelezen

WAALRE - De 18e Nationale Nachtvlindernacht van De Vlinderstichting wordt gehouden op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli. Nachtvlinders gelokt met een felle lamp of met een zoet stroopje, waarna ze rustig kunnen worden bekeken. Er is veel moois te zien, want juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand.

Het is wel even geduld hebben, want de zon gaat pas iets na tienen onder en daarna verschijnen de nachtvlinders. Maar dan kunnen ook meer dan zevenhonderd soorten worden gezien. Soorten als huismoeder, grijze stipspanner, gewone worteluil, gewone stofuil en graswortelvlinder, gewone grasmot, bonte brandnetelbladroller, gevlamde bladroller, grote appelbladroller en de zilverstreep- en bleke grasmot zullen veel worden waargenomen. U kunt natuurlijk ook de nachtvlinders in uw eigen tuin bekijken als ze nectar komen drinken bij bloemen. Want sommige soorten bloemen verspreiden als het donker is de heerlijkste geuren om nachtvlinders aan te trekken. 

De Nachtvlindernacht wordt in Waalre in de Vlindertuin gehouden op 1, 2 en 3 juli. De precieze datum is afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte via: www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre/vlindertuin-waalre

Uit de krant

Uit de krant