Afbeelding
Pixabay

Onderhoud aan de bermen

Algemeen 155 keer gelezen

WAALRE - De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de bermen. De smalle groenstroken langs de weg zorgen voor verkeersveiligheid, goede afwatering, biodiversiteit en een groene uitstraling.

De gemeente maait de beplanting en het gras en zaait wanneer nodig de berm opnieuw in. Gaten worden opgevuld. De gemeente maait de bermen een of twee keer per jaar omdat de berm een belangrijke bijdrage levert aan de biodiversiteit. Bloemen en kruiden moeten immers kunnen groeien, bloeien en zaad vormen Hierin zijn de ontwikkeling van plant en dier erg belangrijk.
Op de meeste plaatsen heeft de berm ook een belangrijke rol in de afwatering. Bij hevige regenval zorgt de berm ervoor dat het water snel de grond in kan. Zo wordt wateroverlast voorkomen.

Verkeersveiligheid 

Daarnaast is een van de functies van de berm het bevorderen van de verkeersveiligheid. In gevaarlijke verkeerssituaties kan de weggebruiker uitwijken naar de berm of in de berm parkeren. De berm is namelijk onderdeel van de openbare weg. Dat betekent dat het is toegestaan om in de berm te parkeren.
Meer informatie is te vinden op:
www.waalre.nl/inwoners-en-ondernemers/melding-openbaar-groen.html

Uit de krant

Uit de krant