Bernard van ’t Klooster (Novadic-Kentron) en Rosa van den Nieuwenhof (GGD) en op de voorgrond de acteurs van Helder Theater.
Bernard van ’t Klooster (Novadic-Kentron) en Rosa van den Nieuwenhof (GGD) en op de voorgrond de acteurs van Helder Theater.

Webinar ‘Daar gaan ze’

Algemeen 168 keer gelezen

REGIO - GGD Brabant-Zuidoost verzorgt samen met Novadic-Kentron en Helder Theater een gratis webinar voor ouders als voorbereiding op de overgang van hun kind naar de middelbare school. Het webinar is donderdag 7 juli van 20.00 tot 21.15 uur. 

“De stap van de basisschool naar de middelbare school is best een grote stap voor ouder en kind”, zegt Rosa van den Nieuwenhof, consulent gezondheidsbevordering bij GGD Brabant-Zuidoost. “Een nieuwe levensfase breekt aan en het puberbrein treedt in werking. Dat doet wat met kinderen en hun ouders. Door daar bewust van te zijn, creëer je meer begrip en kun je beter met elkaar (blijven) communiceren. Dit webinar helpt je alvast op weg.”

Het programma

Tijdens deze interactieve en informatieve ouderavond wordt ingegaan op thema’s als het puberbrein, social media, experimenteren, seksuele ontwikkeling en groepsdruk. Aan de orde komen onderwerpen zoals: 
- Wat betekent deze tijd voor kinderen?
- Wat hebben ze nodig?
- Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen?
- Wat gaat er de komende jaren allemaal veranderen?
- Wordt je kind een echte puber of is ‘ie het al?
- Hoe kan je daar als ouder mee omgaan?
- Wat werkt er wel, wat niet en waarom?

Sketches van Helder Theater bieden daarbij meer inzicht. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Novadic-Kentron en Helder Theater. 

Meer informatie

Ouders kunnen zich aanmelden en meer informatie vinden op onderstaande website.
Tijdens het webinar kunnen ouders via de chat vragen stellen en ook na het webinar kunnen ouders bij de GGD terecht met hun vragen. Deze kunnen gemaild worden naar:
secretariaat-gezondheidsbevordering@ggdbzo.nl.

Na 7 juli is het webinar nog een tijdje terug te kijken door deelnemers.

https://www.ggdbzo.nl/cursus/webinar-daar-gaan-ze/

Uit de krant

Uit de krant