Logo weekbladdeschakel.nl


De gasten van 'Met je hart' werden door het personeel van Duisenburgh warm onthaalt op de kerstbrunch half december. Ze genoten van de ambiance en het eten. Foto: Theo van Sambeek
De gasten van 'Met je hart' werden door het personeel van Duisenburgh warm onthaalt op de kerstbrunch half december. Ze genoten van de ambiance en het eten. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Speciale gast met warm hart onthaalt

Op vrijdag 15 december werden gasten van 'Met je hart' warm onthaalt door het personeel van de firma Duisenburgh. De firma is gehuisvest in 'Villa Louise', een gebouw met grote architectuurhistorische waarde. Het herenhuis werd, in opdracht van kaarsenfabrikant Koster, gebouwd in de 'Old Colonial Style' en is belangrijk voor het oeuvre van architect Kooken. Het personeel is met recht trots op het monumentale pand en zet op Monumentendag graag de deuren open. Zo ook voor de speciale gasten uit Waalre.

Initiatiefneemster Jeanine Veelenturf-Barents benaderde het afgelopen jaar bedrijven met de vraag of zij iets voor 'Met je hart' konden betekenen. Frank Duisenburgh van de gelijknamige firma was de eerste die reageerde en bood een lunch aan. Het eigen personeel verzorgde de lunch en haalde de gasten op. Duisenburgh heette de gasten hartelijk welkom. "Wij houden van plezier maken, maar meer nog om anderen een plezier te doen. Toen Jeanine met de vraag kwam of wij iets voor 'Met je hart' konden beteken was het snel geregeld." Vervolgens hield hij er een korte presentatie over Aalst, voordat het dorp samenging met Waalre in 1929. Voor vele aanwezigen was er herkenning en herinnering aan vroegere tijden. Burgemeester Brenninkmeijer, beschermheer van 'Met je hart' was ook aanwezig en wist nog een toevoeging te geven aan de geschiedenis. Zo blijkt er verwantschap te bestaan met de familie Brenninkmeijer en de familie Koster.

Veelenturf-Barents is heel blij met de huidige ontwikkelingen in de stichting. "We hopen de komende jaren meer bedrijven bereid te vinden een activiteit voor 'Met je hart' te organiseren. Onze gasten genieten wanneer er herinneringen worden opgehaald. Oude tijden herleven en ze weten vaak nog heel goed hoe het toen was. We willen nu naar kleinere groepen toewerken. Mensen uit dezelfde buurt bij elkaar brengen. Daarvoor hebben we nu in verschillende restaurants een 'stamtafel'. Ons streven is om iedere maand bij elkaar te komen, zodat onze doelgroep iets heeft om naar uit te kijken. Onze restaurant-actie, waarbij gasten één euro extra doneren voor onze stichting, liep tot 17 december. We richten ons op ouderen en kwetsbare mensen, maar je hoeft niet eenzaam te zijn om deel te mogen nemen aan onze uitjes."

Een rondleiding op de bovenste etages zat er helaas niet in. Veel gasten zijn slecht ter been en er is geen lift. Dat drukte de stemming tijdens de lunch niet. Het belangrijkste was het samenkomen en genieten van de goede zorgen door personeel Duisenburgh en stichting 'Met je hart'.

Meer weten? Neem dan contact op via:

www.metjehart.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox