Vooral Ma Gier, de 30-jarige gier maakte veel indruk.
Vooral Ma Gier, de 30-jarige gier maakte veel indruk. Connie Sinteur

Brede School Ekenrooi viert 2e lustrum

Algemeen 276 keer gelezen

WAALRE - Op woensdag 18 mei was er feest op Brede School Ekenrooi. Ze vierden dat OBS Eekenrooi, de Christoffelschool en het Kinderdagverblijf KDV alweer 10 jaar hun plekje hebben aan de Maximiliaanlaan. Ruim 640 kinderen telt de brede school van 0 tot 13 jaar. In de afgelopen jaren is de organisatie van de scholen en KDV steeds dichter naar elkaar toegegroeid. Een goede reden om dan ook samen een mooi feest te vieren.

Door Wilma Stofmeel

Om 09:00 uur verzamelde iedereen op het grote schoolplein. Marieke Heeren, directie ondersteuner van de Christoffelschool beet het spits af. De leerlingen hadden extra hard geoefend op de Koningsdans. Iedereen, van groot tot klein, juffen en meesters dansten enthousiast mee. 

Voor de groepen 1, 2 en 3 gaf Poppenkast Pluim later op de ochtend een voorstelling. Voor sommige kleuters was het een beetje spannend, die wilden liever dicht bij de juf zitten. Toch genoten de kinderen enorm van de voorstelling en leefden mee met het verhaal van Jan Klaassen en Katrijn. Er was ook aan de allerkleinsten gedacht: in het kader van verbinding bezochten een aantal leerlingen uit groep 8 de KDV om de jongste peuters voor te lezen. Het was vertederend om de peutertjes bij de jongelui op schoot te zien, waar ze ademloos naar het verhaaltje luisterden.

Ma Gier

Om 11:00 uur was het spannende moment voor de leerlingen van groep 4 tot en met groep 8 aangebroken. Bij de fietsenstalling van de Christoffelschool werd een echte vogelshow gegeven. Een valkenier gaf demonstraties met roofvogels, maar de show was ook educatief. De valkenier gaf veel informatie over de vogels, over hun eigenschappen en bijzonderheden en dat de vogels wereldwijd met uitsterven worden bedreigd. De kinderen werden bij de show betrokken. Ze kregen vragen, konden de vogels van dichtbij bekijken en mochten af en toe de valkeniershandschoen aan, om zelf een vogel op de hand te hebben. Soms werd het heel spannend als de vogels vrij rondvlogen. Gelukkig kwamen ze altijd weer bij de valkenier terug.

De drie bewoners van Brede School Ekenrooi organiseren steeds meer samen, kijken bij elkaar de eindmusical en vieren samen Sinterklaas en het Kinderboekenfeest. Donderdag 30 juni is er ter afsluiting van dit 2e lustrum, een gezamenlijk teamfeest  voor de leerkrachten en leiding van de brede school. De BSO zoekt meer aansluiting met de school, is ontwikkelingsgericht en gaat uit van spelend leren.

In goed overleg wordt er binnenkort verbouwd. Lokalen worden heringericht en anders verdeeld. Nu zijn lokalen van de Christoffelschool en de BSO verspreid door het gebouw. De ervaring heeft geleerd dat dit niet ideaal is. Met de verbouwing komt alles bij elkaar en wordt het meer ingericht voor de kinderen.

Uit de krant