Kevin van Deijne gaat de strijd aan met veelvoudig winnaar Bob de Jong (Foto: Joris van Esch).
Kevin van Deijne gaat de strijd aan met veelvoudig winnaar Bob de Jong (Foto: Joris van Esch). Joris van Esch

57e ELE Rally belooft titanenstrijd

Algemeen 210 keer gelezen

REGIO - Auto- en rallysportliefhebbers kunnen zaterdag 21 mei hun hart ophalen bij de 57e ELE Rally

De vooruitzichten zijn goed. Er is een overvol deelnemersveld dat verdeeld over de 1e ELE e-Rally, de 57e ELE Rally, de 4e ELE Historic Rally en de 6e ELE Shortrally op het scherpst van de snede zal rijden voor mooie klasseringen. De nodige equipes verschijnen met hun nieuwe wapen ten tonele met enkele primeurs in de Nederlandse rallywereld als gevolg. 

Wijzigingen proeven

Om het voor de deelnemers interessant te houden zijn er de nodige wijzigingen aangebracht op de klassementsproeven die dit jaar op het programma staan. Alle evenementen starten met klassementsproef Strijpse Kampen, die ook dit jaar niet toegankelijk is voor publiek. Stichting ELE Rally is zeer tevreden met de relatie met Defensie zodat deze machtige klassementsproef ook dit jaar onderdeel is van de rally. De 1e en 2e boucle bestaan uit 3 klassementsproeven, naast Strijpse Kampen wordt ook Wintelre-Oerle en Spoordonk verreden. 
Aan het einde van de middag (vanaf 17.40) staat de laatste keer Strijpse Kampen op het programma waar de coureurs nog 1 keer het verschil kunnen maken. Vervolgens is het tijd voor ‘de proef die alles heeft’, Sint-Oedenrode en aansluitend natuurlijk klassementsproef Son op een ongetwijfeld volgepakt Ekkersrijt. Na nog een service (gelegen aan de Habraken in Veldhoven) worden Sint-Oedenrode en Son nogmaals verreden en wordt duidelijk wie er met de prijzen naar huis gaat.

ADAC Opel e-Rally Cup 

Er is veel aandacht voor de 1e rally voor elektrische auto’s in Nederland. In verband met de energievoorziening heeft de ADAC Opel e-Rally Cup wel een afwijkend serviceterrein, gelegen bij MeatFriends aan de Kanaaldijk in Best. Ook rijdt de e-Rally Cup 8 klassementsproeven in plaats van de 11 die de rally rijdt. 

Primeurs

Qua auto’s zijn er ook primeurs: Zo zal Hans Weijs jr met een Ford Fiesta R5 Mk II aan de start staan. Kevin van Deijne zal starten met zijn nieuwe Hyundai i20 N Rally2 waar hij onlangs nog Rallye Sulingen mee reed. Richard Pex staat met een Citroën C3 Rally2 aan de start. En oud-wedstrijdleider Radboud van Hoek zal Jan de Winkel over de proeven navigeren in een Ford Fiesta Rally3 en familielid Martijn van Hoek zal zijn nieuwe Fiesta Rally4 aan de start brengen.

Spektakel 

De start zaterdag 21 mei is vanaf 11.00 uur op het Kerkplein in Son waar ’s avonds de finish is. Alle informatie is te vinden op op de website en de ELE-socials.
www.elerally.nl

Uit de krant