De chauffeurs van de buurtbus, wethouder Liesbeth Sjouw en de vier Club Talenten. (Foto: Jurgen van Hoof)
De chauffeurs van de buurtbus, wethouder Liesbeth Sjouw en de vier Club Talenten. (Foto: Jurgen van Hoof)

Rubriek: De Buurtbusbabbel

Algemeen 179 keer gelezen

WAALRE -  Eugène Burgman heeft weer een nieuwe Buurtbusbabbel geschreven met als titel ‘Vrijwilligerspenning voor 13 Buurtbuschauffeurs’!

Zondag 8 mei was de dag van de jaarlijkse uitreiking van de Vrijwilligerspenning van de gemeente in het Huis van Waalre. Onder de gedecoreerden bevonden zich ook de dertien chauffeurs, die vanaf de oprichting van de Buurtbusvereniging Waalre hun diensten al die jaren vrijwillig en dus geheel belangeloos hebben geleverd.

Nog even voor de duidelijkheid: de Vrijwilligerspenning is vooral bedoeld om met name díe inwoners van Waalre, die vanwege hun vrijwilligerswerk te weinig zon en daardoor te weinig vitamine D hebben ontvangen, eens flink in het zonnetje te zetten!

Want vitamine D is helaas ver te zoeken voor ons, beklagenswaardige chauffeurs. En dat terwijl ontelbare onderzoeken hebben aangetoond, dat vitamine D echt onmisbaar is voor iedereen, dus ook voor buurtbuschauffeurs.

Neem nou de chauffeurs van de ochtenddienst; zij hebben in een deprimerende duisternis de buurtbus met moeite tot leven gewekt, om daarna tijdens de ochtendritten afgeschermd te zijn van de zon, maar daarmee dus ook van die broodnodige vitamine D.

Of neem de chauffeurs van de middagdienst; afgeschermd van de zon hebben zij niet kunnen genieten van de heilzame vitamine D, hooguit zijn zij verblind door een avondzon die te zwak is om nog vitamine D te produceren.

Eén van de kenmerken van een tekort aan vitamine D is een fikse toename van vermoeidheid. 
Al deze dappere chauffeurs kunnen na hun diensten dan ook bijna geen pap meer zeggen. Dit is een probleem dat extra schrijnend is, omdat pap vrijwel altijd alleen maar ’s morgens vroeg wordt geserveerd.

Hier volgen de namen van die dertien paploze, gedecoreerde chauffeurs:

Nick Blonk, Eugène Burgman, Jack van Grootel, Wil Haberthur, Theo Harlé, Jos Heesterbeek, Wim Heijmans, Ton de Hond, Geert Janssen, Harrie Leemans, Louis Martin, Tomas Verwer en Co Zweedijk.

Eugène Burgman,
chauffeur Buurtbus Waalre.

Uit de krant