De brand richtte veel schade aan in de woning. (Foto: 112nieuwsonline/Rico Vogels).
De brand richtte veel schade aan in de woning. (Foto: 112nieuwsonline/Rico Vogels). Rico Vogels

Geen gewonden bij middelbrand in woning

Algemeen 199 keer gelezen

WAALRE -  In een woning aan de Mariannestraat in Waalre woedde woensdag 4 mei een uitslaande brand. Er was niemand aanwezig in het huis. De woning raakte wel flink beschadigd. 

De brand ontstond iets na 15.00 uur op een slaapkamer op de zolderverdieping. De bewoners waren niet thuis maar attente buurtbewoners sloegen direct alarm bij de hulpdiensten. 
De brandweer schaalde de brand vrijwel direct op naar een middelbrand. Met onder meer 2 tankautospuiten en 1 hoogwerker wordt geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Onder meer vanuit Valkenswaard werd versterking opgeroepen.
Door de snelle inzet, kon de brandweer rond 15.30 uur doorgeven dat zij de brand onder controle had en kon het nablussen beginnen.  De brandweer weet nog niet hoe de brand is ontstaan en doet hiernaar onderzoek.

Stichting Salvage werd ook opgeroepen. Zij helpen met advies en staan de gedupeerden bij. De Salvagecoördinator kijkt ook naar schade die is ontstaan en beoordeelt of er nog maatregelen nodig zijn om te zorgen dat de schade niet erger wordt. Indien enodig schakelt hij daarvoor een gecertificeerd bedrijf in. 

Uit de krant