Bas Peeters is benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel.
Bas Peeters is benoemd tot lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel.

Bas Peeters bestuurslid bij Waterschap De Dommel

Algemeen 89 keer gelezen

REGIO - Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft Bas Peeters benoemd als lid van het dagelijks bestuur. Peeters is sinds maart 2019 lid van het algemeen bestuur. Hij volgt Jan Verhoeven op die om gezondheidsredenen is gestopt als bestuurder bij het waterschap. Peeters is 25 jaar en een van de jongste dagelijks bestuurders bij een waterschap.

Bas Peeters heeft de portefeuille Schoon water. Hierin spelen belangrijke thema’s als microplastics en medicijnresten in het afvalwater, het circulair omgaan met afvalstoffen en het duurzaam omgaan met het gezuiverde afvalwater. Peeters studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. 

Peeters: “Ons water is nog steeds niet schoon genoeg. Samen met partners werken we hier hard aan maar er moet een stevig tandje bij.” De visie en ambities van het waterschap voor de komende zes jaar staan in het nieuwe Waterbeheerprogramma. Naast schoon water gaat het om voldoende water en droge voeten.

Peeters: “De uitdagingen zijn groot en er moet nu wat veranderen. Daar moeten we ook jongeren in meekrijgen. Dat vraagt om meer zichtbaarheid van het waterschap bij jongeren. Daar pak ik graag een grote rol.”

Uit de krant