Logo weekbladdeschakel.nl


Zonnebloem Aalst verzorgt een gezellige middag. Foto: Henriette van 't Hof.
Zonnebloem Aalst verzorgt een gezellige middag. Foto: Henriette van 't Hof. (Foto: Henriette vasn 't Hof)

Kerstmiddag Zonnebloem Aalst

Zonnebloem Aalst sluit het jaar op woensdag 13 december af. Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem worden onthaald op een uitgebreid driegangen diner in Brabants Genot. Voor Dian van Dijk, die de activiteiten organiseert, is dat het laatste dit jaar. Ondertussen is ze al weer bezig met het organiseren van de nieuwe uitstapjes in 2018.

 Van Dijk heeft al heel wat kerstmiddagen achter de rug, maar het blijft een mooie dag om te organiseren. "Veel gasten kijken er naar uit. Ze kleden zich extra feestelijk aan en de dames maken zich mooi op. Deze middag staat niet alleen in het teken van eten en drinken, we staan ook even stil bij kerstmis. Lies Coolen leest een kerstverhaal voor, of een gedicht en het 'Stille nacht' wordt gezongen. Dan ga ik altijd even stilletjes bij 'mijn gast' zitten. Het is sfeervol en er is gevoel van saamhorigheid. De gasten krijgen een zelf samengestelde goodiebag mee naar huis."

"Iedere maand organiseren we een activiteit. De gasten zijn er even uit. Niet iedereen heeft behoefte aan huisbezoek, maar aan onze activiteiten doen ze graag mee. Het is een heel afwisselend programma. Omdat het heel moeilijk is om ieder jaar een compleet nieuw programma te bedenken, herhalen we om de drie jaar dezelfde activiteiten. Behalve de High Tea, die doen we een jaar eerder. Daar was iedereen zo enthousiast over. Al onze vrijwilligers, meest dames en ook twee heren, gingen aan de slag. Iedereen maakte iets waar die goed in was, of anders werd het gewoon gekocht. In hun enthousiasme kwam er veel en veel teveel op tafel. De gasten én de vrijwilligers genoten van al het lekkers en van de sfeer."

"We hebben een gevarieerd programma. Januari begint met een nieuwjaarsreceptie. Er komt weer een filmmiddag, dat wordt ook nu een natuurfilm, dan is succes verzekerd. We houden een spelletjesmiddag en er wordt gekiend. Er komt een muziekmiddag, we gaan bloemstukjes maken en bezoeken samen de kerstmarkt. We maken ook uitstapjes, dit jaar bezochten we het klokkenmuseum in Asten."

"Sinds een paar jaar nodigt de Christoffelschool ons uit bij de generale repetitie van de schoolverlatersmusical. Dit jaar kregen de ouders van de kinderen van groep 8 het voor elkaar dat ze in het Parktheater in Eindhoven mochten optreden. Wij mochten gratis en voor niets naar binnen om ook de generale repetitie bij te wonen. Er is een fijne samenwerking met de Christoffelschool. De leerlingen van groep 8 bakken voor ons op de 'Landelijke pannenkoekenmiddag' de pannenkoeken, dat is smullen en jong en oud genieten van elkaar."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox