V.l.n.r. Ursula, Tiny (vrijwilligers), Carl (AH), Anja, Harrie, Thieu (vrijwilligers) en Wouter (AH).
V.l.n.r. Ursula, Tiny (vrijwilligers), Carl (AH), Anja, Harrie, Thieu (vrijwilligers) en Wouter (AH).

Speeltuin De Klimbim gaat weer open

Algemeen 965 keer gelezen

WAALRE - Speeltuin de Klimbim opent zaterdag 26 maart voor het eerst dit seizoen haar deuren in een wel heel bijzonder jaar. Dit seizoen is het maar liefst zestig jaar geleden dat de Klimbim voor de eerste keer openging. 

Gedurende het jaar zal hier veelvuldig bij stilgestaan worden met extra veel aandacht voor de allerbelangrijkste bezoekers, de kinderen. Dit jaar zullen er weer een aantal zaken veranderen waaronder de helemaal vernieuwde website van de Speeltuin.

Opening

De eerste dag van het seizoen staat onder andere in het teken van gezondheid. In de Klimbim  zal fruit worden uitgedeeld dat wordt gesponsord door de Albert Heijn Aalst/Waalre. De speeltuin heeft in Albert Heijn een belangrijke samenwerkingspartner gevonden. Een van de hulpacties van de supermarkt is dat iedereen de emballage kan doneren. Afgelopen week kwamen twee vertegenwoordiger van de supermarkt langs met een mooie cheque van 794,95, de opbrengst van de emballage. 

Vrijwilligers

Speeltuin de Klimbim is een vrijwilligersorganisatie die probeert de eigen broek op te houden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een groep vrijwilligers met diverse rollen (toezichthouders, onderhoudsploeg en poetsteam). De laatste jaren zijn de eerste stappen gezet voor de uitbreiding van de groep vrijwilligers, maar dit blijft een aandachtspunt om de speeltuin draaiende te houden. 
Wie meer wil weten, kan een mail sturen naar: info@klimbim.nl.

50 speeltoestellen

In de speeltuin zijn circa 50 speeltoestellen te vinden. Voor de allerkleinsten (een zandbak is al leuk als je kunt zitten) tot kinderen van circa 10 jaar. De meeste toestellen zijn speciaal voor de Klimbim ontworpen. Een greep uit het aanbod: een hoge, megasnelle glijbaan, boomhutten, een speelkasteel met glijbaan, diverse schommels en wippen, speelhuisjes, een uit 4 torens bestaand gigantisch klimfort en niet te vergeten een supersnelle kabelbaan. 
Voor de allerkleinsten is er een kleuterhoek met onder andere een ouder-kind schommel en voor het overdekte terras is een grote zandbak met speelhuisje. Voor volwassenen zijn er veel zitplekken bij de speeltoestellen en op het terras, en vanuit het beheerdersgedeelte wordt koffie, thee en een ijsje verkocht voor een vriendelijke prijs. Het beheer wordt volledig gedaan door betrokken vrijwilligers.

Meer informatie

De Klimbim ligt aan Eikenlaan 11 in Waalre. Informatie over openingstijden, tarieven en meer, is te vinden op:

www.klimbim.nl

Een van de vele speeltoestellen in de Klimbim waar kinderen zich op kunnen uitleven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant