Suzan van de Goor bakt een appeltaart voor de verjaardag van haar dochter.(Foto: Connie Sinteur)
Suzan van de Goor bakt een appeltaart voor de verjaardag van haar dochter.(Foto: Connie Sinteur)

Wie is de persoon achter de lijsttrekker: Suzan van de Goor: creatieve, bezige bij én lijsttrekker CDA

Algemeen 921 keer gelezen

WAALRE -  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart, zet De Schakel alle zeven lijsttrekkers van de lokale politieke partijen extra in beeld. En deze keer niet over hun partij en programma’s maar ‘wie is de persoon achter de lijsttrekker’?

Door Wilma Stofmeel

Susan van de Goor werd in juni 1971 in het ziekenhuis in Alphen aan den Rijn geboren. Via Boskamp en Leiden kwam ze in Waalre terecht, 37 jaar woont ze hier nu. Ze ging naar het Lorentz Lyceum in Eindhoven en rondde de studie scheikunde af aan de HTS. Ze is getrouwd, heeft een zoon en twee dochters waarvan de jongste nog thuis woont.

Scheikunde

“Toen ik begon met mijn studie waren er nog weinig banen voor een opleiding met scheikunde. Voor mijn stage werkte ik als assistent kwaliteitsmanager op een fabriek die printplaten fabriceerde. Na mijn stage werd me daar meteen een baan aangeboden. Eerst werkte ik parttime, de kinderen waren nog klein, op de basisschool was ik klassenmoeder en zat in de oudervereniging. Maar met de kinderen op de middelbare school, bedacht ik dat ik meer uren zou kunnen werken. Dat gaf me kans op een leukere baan. Via ARBO en Milieupreventie kwam ik bij BIZOB terecht. Daar zijn meer dan 30 gemeentes bij aangesloten. BIZOB begeleidt op de goede manier de gemeentes, dat ze krijgen wat ze willen: inkoop, aanbestedingen, contractmanagement en -beheer voor het sociaal domein, openbare ruimte, bedrijfsvoering en ICT. Ik verzorg concern-inkopen, maar niet voor Waalre om belangenverstrengeling te voorkomen.”

Politiek

In 2006 kreeg Suzan door het project Visie Waalre 2020 interesse in de politiek. Ze onderzocht de doelstellingen van de verschillende politieke partijen en besloot lid te worden van CDA Waalre. “Ik wilde in het begin nog op de achtergrond blijven, we hadden nog jonge kinderen en ik wilde niet op een verkiesbare plaats staan. Via CDA Nederland mocht ik naar de CDA Talentenacademie. Daar leerde je waar het CDA voor staat en wat christendemocratie betekent, sociale democratie en liberalisme. Daaruit leerde ik dat de visies van CDA, PvdA en VVD niet zo ver uit elkaar liggen. We waren met 30 leerlingen en hadden een landelijk netwerk. Er was altijd iemand waar je je ideeën mee kon delen en sparren.”

Druk

Door haar baan en werkzaamheden is er geen tijd voor hobby’s en met sport heeft ze niet veel. “Lezen, breien en soms naaien zijn mijn rustmomenten. Ik maakte vroeger veel verkleedkleren voor de basisschool. Mijn man zit in het bestuur van de scouting, daar help ik als het nodig is een handje. Ik doe mee aan de Pubquiz in het Stationskoffiehuis. Dat lag even stil maar wordt in april, tijdens Spring, nieuw leven ingeblazen.” 

In 2014 stond ze op een onverkiesbare 5e plaats, maar door het uitvallen van nummer 4 kwam ze alsnog in de raad terecht. “In mijn hart had ik spijt van die onverkiesbare plaats en was blij dat ik toch in de raad kwam. Het is leuk werk en er is een goed teamgevoel. Met de verkiezingen in zicht is het nu erg druk, maar straks gaan mijn man en ik in de omgeving van Genua een week wandelen, dan kan ik weer bijtanken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant