Miranda Groenen (53) in gesprek met buddy Jaap Verheijen, manager Parking & Mobility services bij Eindhoven Airport. (Foto: Ton Verblackt)
Miranda Groenen (53) in gesprek met buddy Jaap Verheijen, manager Parking & Mobility services bij Eindhoven Airport. (Foto: Ton Verblackt)

‘Buddy Werkt’ voor 50-plussers

Algemeen 160 keer gelezen

WAALRE - Stel, je bent 50-plus en wilt weer aan het werk. Een leuke baan die past bij jouw interesses en ambities. Een plek binnen een bedrijf waar je gezien en erkend wordt. Waar je jouw kennis en ervaring inbrengt. Maar hoe en waar vind je die plek? Een buddy kan je daarbij helpen.

‘Buddy Werkt’ is een traject waarin je als werkzoekende 50-plusser gedurende een aantal weken wordt begeleid door een buddy uit het bedrijfsleven. Hij of zij is je persoonlijke aanspreekpunt, je klankbord en vraagbaak, adviseur en tipgever. Én hij of zij biedt toegang tot een netwerk dat je wel eens precies de baan zou kunnen opleveren die je zoekt.

Leerlijn

Sinds vorig najaar is het programma uitgebreid met een leerlijn zodat je als deelnemer, naast de gesprekken met je buddy, ook een aantal trainingen en workshops volgt die je helpen bij de ontwikkeling van jouw vaardigheden. Denk daarbij aan netwerken, competenties en gesprekstechnieken. Ook is een inspirerend netwerkevent onderdeel van het traject. Daar ontmoet je de andere buddy’s en kandidaten om te netwerken en netwerktips te delen.

Februari

In februari wordt een nieuwe ronde gestart. Wil jij, werkzoekende 50-plusser, een buddy die je helpt en begeleidt bij jouw zoektocht? Na aanmeldding trek je 12 weken lang op met de aan jou gekoppelde buddy én ontmoet je de buddy’s van andere kandidaten tijdens een netwerkevent. Daar kunnen ook zij jou helpen met hun netwerk en tips. Ook zijn aan het buddytraject workshops en trainingen toegevoegd. Samen met andere kandidaten bekijk je onder leiding van een professionele trainer thema’s als netwerken, pitchen, social media en cv. 

Aanmelden

Werkzoekende 50-plussers uit een van de onderstaande gemeentes kunnen zich als ‘ervaren professional’ aanmelden op de nieuwe website van Buddy Werkt: 

www.buddywerkt.nl

Over

Buddy Werkt is een initiatief van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre, Ergon en UWV die meer voor de werkzoekende 50-plussers wilden doen. Zo ontstond het idee van een ‘werkgeversbuddy’ die de werkzoekende kan helpen met ingangen  maar ook een spiegel kan voorhouden. Buddy Werkt heeft ondertussen 120 buddy’s en werkzoekenden aan elkaar gekoppeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant