In 2019 was het prachtig weer en barstte Waalre van de gezelligheid. (Foto: Theo van Sambeek)
In 2019 was het prachtig weer en barstte Waalre van de gezelligheid. (Foto: Theo van Sambeek)

Licht staat op groen voor Spring 2022

Algemeen 257 keer gelezen

WAALRE - Stichting Waalre Bruist was al druk bezig met het plannen van een nieuwe editie van Spring! 2022 en nu begint het concreet vorm te krijgen. Dit na het groen licht krijgen van de gemeente voor het aanvragen van het waarschijnlijk eerste evenement in Waalre in 2022. 

Zoals zo veel kon Spring in de afgelopen twee jaar geen doorgang vinden. Nu ziet het er een stuk rooskleuriger uit. De datum is bekend, van 1 tot en met 3 april en het programma begint vorm te krijgen. Ook weer met de nostalgische kermis, de Waalre Bruist PubQuiz  en voor de ondernemers Spring Business. Onderstaand een nog niet volledig overzicht. 

Nostalgische Voorjaarskermis

Op vrijdag, zaterdag en zondag is de Nostalgische Voorjaarskermis van Waalre geopend vanaf 13.00 uur. Er staat onder andere een echte ouderwetse rupsbaan, zweefmolen, draaimolen en natuurlijk een authentieke schiettent. Voor de kinderen is er een altijd prijs kraam.

Kermis Speurtocht

De Kermis Speurtocht is voor alle basisschoolkinderen op vrijdag 1 april. Door middel van een spannende speurtocht over het terrein van Spring, vinden zij aanwijzingen, die er uiteindelijk voor zorgen dat ze het raadsel voor de organisatie kunnen oplossen. Deelname is gratis en elk kind heeft prijs. 

Bingo

De bingo is vrijdag 1 april in de tent op de Markt en begint om 14.30 uur. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat deelnemen aan een sociale activiteit, een positief effect heeft op de mentale gezondheid. In samenwerking met de Seniorenvereniging Waalre, wordt deze middag dus aan de mentale gezondheid gewerkt. 

Waalre Bruist Pubquiz

‘s Avonds is de tent het toneel van de Waalre Bruist Pubquiz. In de derde editie strijden teams van maximaal 5 personen om de prijzen. De vragenrondes gaan over onder andere lokale kennis, algemene kennis en muziek. De winnaar mag zich een jaar lang het slimste quizteam van Waalre noemen!

Waalre zingt Hazes

In de tent op de Markt vertolken Waalrese (en van daarbuiten) zangers en zangeressen op zaterdag 2 april het repertoire van André Hazes. Niet alleen de zangers en zangeressen op het podium zingen, de hele tent wordt uitgenodigd om mee te zingen met zijn bekendste en minder bekende) nummers. Songteksten worden gepresenteerd op grote beeldschermen. De toegang is gratis. 

MTB fietstocht

De MTB-fietstocht vertrekt  op zondag 3 april om 09.00 uur.  In samenwerking met Wolderse fietsclub ‘de Losse Spaak’ is een tocht van 40 kilometer uitgezet. Deelname is gratis en een valhelm is verplicht. 

Voorjaarswandeling

Zondag 3 april start om 10.30 uur een wandeling van 7,5 kilometer en om 13.00 uur een wandeling van 5 kilometer. In samenwerking met loopgroep Waalre zijn twee wandelingen door de gemeente Waalre uitgezet die voeren langs een aantal van de vele mooie bezienswaardigheden die Waalre rijk is. 

Openluchtmis

De zondag van Spring is ook Palmzondag. Vanaf 11.00 uur is vanaf de kiosk op de Markt een openluchtmis.  Deze H. mis komt tot stand in samenwerking met R.K. parochie H. Willibrord.

Music & Family Sunday

Op de Markt in Waalre is zondag tussen 13.00 en 21.00 uur de Music & Family Sunday. 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website: www.springwaalre.nl

Uit de krant