André Engelen bij de eerste locatie die hij deelde in de Whatsapp-groep van Loopgroep Waalre.
André Engelen bij de eerste locatie die hij deelde in de Whatsapp-groep van Loopgroep Waalre.

Fotochallenge bij Loopgroep Waalre

Algemeen 31 keer gelezen

WAALRE - In de recente lockdown werden ook de trainingen van loopgroep Waalre geannuleerd. Om toch een ‘soort van’ gezamenlijk te kunnen (hard)lopen werd een foto-estafette gestart.

Loopgroep Waalre heeft een grote actieve Whatsapp-groep met de naam ‘De fanatiekelingen’. In deze groep worden foto’s gedeeld van talloze wedstrijden en leden zoeken elkaar op om gezamenlijk een wedstrijd te lopen. Doorgaans stroomt de app-groep over van gezellige foto’s. 

Inspireren 

Echter, door corona worden er nauwelijks inspirerende foto´s gedeeld. Om elkaar toch te inspireren is foto-estafette bedacht. André Engelen plaatste de eerste selfie van de foto-estafette in ‘De Fanatiekelingen’ van Loopgroep Waalre. Op de achtergrond van de selfie was een ven in de bossen van Waalre zichtbaar.

Uitdagen

Vervolgens heeft hij de andere lopers uitgedaagd om dezelfde selfie te maken en een nieuwe foto te plaatsen op een andere locatie. Dit betekende in het kort dat de leden dus telkens nieuwe foto’s te zien kregen van een locatie die ze moesten zien te achterhalen maar ook moesten nadenken over hun eigen nieuwe foto op een nieuwe locatie, daar een foto maken en die weer in de groep posten. De uitdaging werd meteen opgepakt, vele foto’s en reacties volgden: ‘Ohhh, net te laat op de locatie’ en bijvoorbeeld ‘wanneer komt de nieuwe foto’? De looptrainingen zijn inmiddels weer gestart, maar de estafette gaat door. Er is nu zelfs een heus wedstrijdelement aan gekoppeld met verschillende categorieën: de meest gevonden locaties, de snelst gevonden locatie en de meest originele locatie waar enkele prijzen aan gekoppeld zijn.

Veel foto’s gedeeld

Inmiddels twee weken verder, zijn de leden fanatiek op zoek naar de 25e (!) locatie. Dit betekent dat er al 49 foto´s gedeeld zijn. Daarnaast zijn er een aantal prijzen gekoppeld aan de foto-estafette, die uiteraard gesteund wordt door het bestuur van de loopgroep.

Prijsuitreiking

Eind januari volgt er een prijsuitreiking. Dan zullen de prijzen uitgereikt worden aan: De atleet die de meeste locaties heeft gevonden; de mooiste, leukste ofwel grappigste foto en de meest originele locatie (die ook gevonden is). 

Wie meer informatie over Loopgroep Waalre wil, kan terecht op de website:

https://loopgroepwaalre.nl

Een aantal foto's van locaties en de vinders met linksboven de eerste foto en rechtsboven Rien Stokkers die de eerste locatie vond.

Uit de krant