Alle VVD-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op de trap van het Huis van Waalre.
Alle VVD-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op de trap van het Huis van Waalre.

VVD Waalre is er klaar voor

Algemeen 45 keer gelezen

WAALRE - VVD Waalre heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de verkiezingen. Eerder werd Daan Damen al tot lijsttrekker verkozen, nu is ook het verkiezingsprogramma klaar. Onder de slogan ‘Waalre blijft goed, wordt beter’ gaat de partij de verkiezingen in met een sterk programma en een gevarieerde kandidatenlijst.

Onderwerpen als betaalbaar wonen, veiligheid, energie, levendige dorpscentra en solide financiën zijn onder andere de speerpunten voor VVD Waalre. De krapte op de huizenmarkt speelt in heel Nederland, zo ook in Waalre. In de komende vier jaar wil VVD Waalre 1000 nieuwe huur- en koopwoningen realiseren. Wat de VVD nog meer voor plannen heeft is terug te vinden in het verkiezingsprogramma. 

Lijst

VVD Waalre wordt op dit moment in de raad vertegenwoordigd door drie fractieleden. Daarvan gaat Daan Damen als lijsttrekker op voor een tweede termijn. Dit geldt ook voor de tweede op de lijst, Axel Bijnen die al zijn hele leven in Waalre woont. Hij is afgelopen vier jaar namelijk al VVD gemeenteraadslid geweest en daarvoor was Axel fractievertegenwoordiger van VVD Waalre. Frank Oolbekkink, de huidige fractieondersteuner staat op plek 3 en bekend met de Waalrese politiek. Naast zijn werk als Senior Resource Manager bij ACE is hij al acht jaar lid van de Medezeggenschapsraad van OBS Ekenrooi.

Nieuwkomers

De overige plekken worden ingenomen door nieuwkomers op de lijst. Huub Maas is een relatief nieuw gezicht in Waalre, sinds december 2020 is hij hier woonachtig. Naast kandidaat voor de lijst is Huub ook campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ronald Brugmans is voor velen een heel bekend gezicht; de eigenaar van zwembad De Smient heeft aan vele kinderen zwemles gegeven. Hij woont al jaren met zijn gezin in Waalre. Jillis Legrom is vooral bekend bij sportend Waalre. Hij is bestuurslid bij hockeyclub DVS en is daar onder andere contactpersoon naar de gemeente toe. Daarnaast is hij jeugdcoach bij DVS. Huub van der Zwaag woont sinds 2009 in Waalre. Hij is werkzaam bij Royal Swinkels Family Brewery, en reist daarvoor de hele wereld rond. In zijn vrije tijd is hij een fanatiek hockeyer. Lia Hoogsteder woont al 32 jaar in Waalre. Zij wil zich vooral richten op huisvesting, met name voor ouderen, en op sport

 https://waalre.vvd.nl

Uit de krant