Foto ter illustratie; teststraat. (Foto: Rob Langerak)
Foto ter illustratie; teststraat. (Foto: Rob Langerak)

Testcapaciteit GGD vergroot

Algemeen 22 keer gelezen

REGIO -  Ook in deze regio stijgt het aantal afgenomen testen enorm, afgelopen week met ruim 60 procent. Het uitgangspunt blijft dat iedereen binnen 24 uur een testafspraak kan maken, daarom heeft GGD Brabant-Zuidoost de testcapaciteit uitgebreid.

Om dit mogelijk te maken heeft de GGD een beroep op Defensie gedaan. Vanaf vorige week assisteren medewerkers van Defensie bij de testlocaties in Helmond en Eindhoven. De betreffende medewerkers worden opgeleid door de GGD. Deze bijzondere samenwerking met Defensie is eind vorig jaar gestart, het begon met vaccineren, nu komt daar het testen voor in de plaats.

Samenwerking

“We zijn blij dat de samenwerking met Defensie zo goed is en dat we deze verder kunnen uitbreiden. Hierdoor houden we de testcapaciteit op orde én zijn we voorbereid op een toeloop. De verwachting is namelijk dat het aantal besmettingen de komende weken blijft toenemen, GGD BZO is hier op voorbereid”, vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19.

Verschuiving personeel

“Verder hebben we nieuwe mensen aangenomen en leiden we vaccinatiemedewerkers op om tijdelijk mee te werken op de teststraten. De inzet en betrokkenheid van onze medewerkers blijft onverminderd hoog, samen zorgen we ervoor dat we aan de testvraag in de regio kunnen blijven voldoen. Hierdoor kunnen we inwoners nog steeds binnen 24 uur een testafspraak geven”, aldus Gonny van Loon. 

Testen

Heb je coronaklachten of een positieve zelftest? Maak een afspraak voor een test. Bel voor een testafspraak de landelijke afsprakenlijn via 0800-1202 of plan een testafspraak online op www.coronatest.nl.

De teststraten in Eindhoven, Helmond en Eersel zijn 7 dagen in de week geopend. De betreffende adressen zijn: Eindhoven: op de parkeerplaats van het IJssportcentrum aan de Antoon Coolenlaan; Helmond, naast sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan 30 en in Eersel, Mortelveld, Kuilenhurk.

Op alle drie de locaties zijn opgeleide medewerkers voor testafname bij kinderen tussen 0-12 jaar aanwezig.

Uit de krant