Wethouder Eric Beex opende de nieuwe kringloopwinkel in Eersel.
Wethouder Eric Beex opende de nieuwe kringloopwinkel in Eersel.

Kringloop de Kempen nu ook in Eersel

Algemeen 19 keer gelezen

EERSEL -  Wethouder Eric Beex opende maandagmorgen de nieuwe kringloopwinkel in Eersel. De winkel is onderdeel van Kringloop de Kempen die in Waalre aan de Burgemeester Mollaan een vestiging heeft, 

De winkel in Eersel is gevestigd aan de Lindestraat 49 in het voormalige Aldi-pand. Wethouder Beex: “Ik ben er superblij mee, het is echt een aanwinst op de bestaande structuren die de gemeente Eersel al heeft, zoals de milieustraat en verenigingen die jaarlijks rommelmarkten organiseren. Deze winkel is zes dagen in de week open. Het biedt milieuwinst en is een fijne werkplek voor mensen met afstand tot de afstandsmarkt.” 

Volgens bedrijfsleider Ton Dietvorst is er duidelijk behoefte aan een kringlooporganisatie in Eersel. “We zagen in onze huidige vestigingen steeds meer klanten en aanbod van spullen uit Eersel. En hier in Eersel stonden tijdens de voorbereidingen al geregeld mensen aan de deur.”

Uitbreiding met een vierde vestiging in de Kempengemeenten past precies in de ambitie van Kringloop de Kempen, die al vestigingen heeft in Veldhoven, Bergeijk en Waalre. De organisatie draait op de inzet van vele vrijwilligers en kan voor de nieuwe winkel nog mensen die willen helpen. Wie interesse heeft kan bellen bel met 040-254 43 34 of even binnenlopen aan de Lindestraat. 

Bij de nieuwe kringloopwinkel kunnen ook goede, bruikbare, kleinere spullen ingeleverd worden.

Uit de krant