De nieuwe lijsttrekker van D66, Floris Schoots.
De nieuwe lijsttrekker van D66, Floris Schoots.

Floris Schoots nieuwe lijsttrekker D66

wo 12 jan 2022, 14:00 Algemeen 18 keer gelezen

WAALRE - Floris Schoots gaat als nieuwe lijsttrekker van D66 de gemeenteraadsverkiezingen in. Hij volgt Kees de Zeeuw op die na vele actieve jaren in de Waalrese politiek afscheid neemt.

De 41-jarige Schoots is nu zo’n acht jaar actief in de gemeenteraad, inmiddels zeer ervaren en wordt door zijn verbindende houding zeer gerespecteerd binnen de raad. 

Tweede op de lijst is Saskia Harks (53) is binnen de huidige raad ook een bekend gezicht. Sinds haar verkiezing in 2018 heeft zij zich als zeer betrokken raadslid ontwikkeld, met name gericht op participatie, cultuur en het sociaal domein.

De derde op de lijst is Michiel Roelofs (62), die nu ruim 4 jaar als fractieondersteuner actief is binnen de D66-fractie. Vanuit zijn achtergrond is Michiel vooral betrokken bij bouwen & wonen en ruimtelijke plannen, zoals bij de planvorming van de nieuwe Traverse en het plan voor Den Hof.

Han Julicher (40) is sinds kort als fractieondersteuner voor D66 actief. Hij heeft een bestuurskundige achtergrond en brengt veel kennis en ervaring mee vanuit zijn werk als stafadviseur binnen een andere gemeente.

Kyara Verstappen (21), student bestuurskunde, sluit de top 5 af. Zij is een zeer betrokken jonge democraat in hart en nieren. Voor haar zijn duurzaamheid en klimaat speerpunten, maar zij richt zich ook op ontwikkeling van cultuur en sport.

D66 Waalre is blij met deze mooie lijst met een grote diversiteit aan goede kandidaten, die stuk voor stuk vanuit hun achtergrond veel kunnen bijdragen aan een fijne, veilige leefomgeving met oog voor iedereen in Waalre. Voor meer informatie over de kandidaten:

www.d66.nl/waalre

Uit de krant