De ziekenhuizen in de regio hebben aangepaste bezoekregels. Het MMC werkt sinds maandag met een speciale QR-code.
De ziekenhuizen in de regio hebben aangepaste bezoekregels. Het MMC werkt sinds maandag met een speciale QR-code.

QR-code voor bezoekers MMC

Algemeen 47 keer gelezen

REGIO - Iedereen die in een ziekenhuis ligt, vindt het fijn om bezoek te krijgen. Helaas is het vaak nog te druk ondanks de regels voor bezoek. Het MMC werkt daarom sinds maandag  met een speciale QR-code voor bezoekers aan de verpleegafdelingen. 

Mensen die  op bezoek willen komen, kunnen deze QR-code zelf éénmalig aanmaken. De code is geldig voor de gehele periode van opname. Zo krijgt het ziekenhuis zicht op het aantal bezoekers dat tijdens het bezoekuur in het ziekenhuis aanwezig is De QR-code is eenvoudig aan te maken via de website van het ziekenhuis: www.mmc.nl/speciale-qr-code. De bezoeker heeft hiervoor het patiëntnummer nodig. Deze staat op het polsbandje van de patiënt. Met de juiste QR-code is de bezoeker welkom om, tijdens het bezoekuur, op bezoek te komen op de verpleegafdeling. De bezoeker laat de QR-code zien bij de ingang van het ziekenhuis, zodat deze gescand kan worden door een medewerker. Dit kan zowel digitaal via de mobiele telefoon, of geprint.

Eén bezoeker per dag

Momenteel mag een patiënt op de verpleegafdeling één bezoeker per dag ontvangen. Per dag kan deze QR-code dus één keer gescand worden in het ziekenhuis. Het blijft dus belangrijk om onderling goed af te stemmen wie er wanneer op bezoek komt om te voorkomen dat er meerdere bezoekers op dezelfde dag komen.

Speciale QR-code

Let op: Het gaat hier om een speciale QR-code van het ziekenhuis en niet om de landelijke CoronaCheck-App. Wie vragen heeft over de QR-code kan voor uitgebreide informatie terecht op:  www.mmc.nl/speciale-qr-code

Andere ziekenhuizen

In het Catharina Ziekenhuis is het toegestaan om per patiënt twee bezoekers per dag te ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. Deze bezoekers mogen niet tegelijk op bezoek komen. Zij vragen het bezoek buiten het ziekenhuis te wisselen en het mondkapje gedurende het gehele verblijf in het ziekenhuis te dragen, ook tijdens het bezoek. 

In het Anna Ziekenhuis in Geldrop gelden aangepaste bezoekuren. Het bezoekuur is elke dag van 18.00 tot 20.00 uur met maximaal 1 bezoeker per patiënt. Op de corona- isolatiekamers telt een kind ook als bezoeker, ongeacht de leeftijd van het kind. Op de gewone verpleegafdelingen is 1 kind jonger dan 13 jaar bovenop 1 bezoeker wel welkom. 

Meer informatie is te vinden op de websites van de ziekenhuizen. 

Uit de krant