Els Peters met haar zoontje Sam. Door zijn reactie op de Tovertafel startte Els de crowdfundingactie.
Els Peters met haar zoontje Sam. Door zijn reactie op de Tovertafel startte Els de crowdfundingactie.

Tovertafel voor Villa ExpertCare

Algemeen 42 keer gelezen

WAALRE - In De Schakel van 8 december vorig jaar, vertelde Els Peters over haar grote droom, een Tovertafel voor Villa ExpertCare in Waalre.

Els Peters vertelde in het artikel hoe haar zoontje Sam die bijna twee jaar in de Villa verbleef vaak 5 dagen per week in een combinatie van logeren en dagopvang. “Sam is een heel lief jongetje dat helaas de pech had om ziek geboren te worden. Hij had een open gehemelte, problemen met drinken, verslikte zich vaak en kreeg luchtwegproblemen. Uit onderzoek bleek dat hij een zeer zeldzame chromosomenafwijkingen had.” Sam overleed op 6 februari 2020 aan onverwachte complicaties.

De Tovertafel

Voor zijn overlijden maakte Sam nog kennis met de Tovertafel, een soort van projector die spellen op een tafel projecteert. De tafel reageert op de aanraking door de kinderen. Het ene kind maakt dan wel contact met anderen als ze aan het spelen zijn, de ander wordt wat sneller overprikkeld en kan beter 1 op 1 met een begeleider spelen. Door de reactie van Sam op de tafel, gunde Els ieder kwetsbaar kind een Tovertafel en ze startte een crowdfundingsactie voor Villa ExpertCare. Els Peters liet de redactie onlangs weten dat het doel is bereikt en de dat Tovertafel er komt. Als deze wordt geïnstalleerd, kunt u dat lezen in de Schakel.

Uit de krant