Rob Maas schreef een roman gebaseerd op spirituele elementen in zijn leven. (Foto: Noortje de Vries)
Rob Maas schreef een roman gebaseerd op spirituele elementen in zijn leven. (Foto: Noortje de Vries)

Een spirituele zoektocht brengt Rob naar roman

Algemeen 110 keer gelezen

WAALRE - Rob Maas was wel de laatste die dacht dat hij een spirituele zoektocht aan zou gaan. Maar in 2018 kwam er iets in hem los tijdens een yogales en ging hij verder ontdekken. Dit resulteerde in een roman gebaseerd op spirituele elementen uit zijn eigen leven.

Door Noortje de Vries

Een business consultant die zich voornamelijk bezighoudt met IT gerelateerd projecten zou je niet zo snel koppelen aan spiritualiteit. Rob Maas (53) had het ook nooit verwacht, toch is het hem overkomen. In 2016  merkte hij dat hij best wel wat stijfjes werd en hij zich niet helemaal fit voelde. “Ik had een opdracht bij de High Tech Campus waar je ook kon sporten. Daar deden ze ook aan power yoga en dat leek mij wel iets”, vertelt Rob. “Het beviel heel goed en na elke les voelde ik mij steeds beter.” Na twee jaar yogalessen volgen gebeurde er iets bijzonders. “Aan het einde van zo’n les is er altijd een ontspanningsoefening (savasana genoemd) waarbij je heel diep ontspant. Ik voelde tijdens de savasana ineens iets trillen onder mijn stuitje. Dat was heel raar, maar het gevoel was wel heel fijn.” Rob vroeg aan de yogaleraar of hij het kon plaatsen en die vertelde dat hij het maar gewoon moest laten gebeuren want het kon iets met een spirituele bewustwording te maken hebben. “Een spirituele bewustwording?”, vroeg Rob zich af. “Ik ben helemaal niet spiritueel aangelegd. Ik zit nota bene in de IT. Maar ik voelde wel wat in mijn lichaam gebeuren.”

Herkenning

In de maanden die volgden kwamen de trillingen bij Rob steeds terug. Bij zijn stuitje, maar ook boven tussen zijn ogen. Tijdens de yogalessen, maar ineens ook op heel andere momenten. “Ik merkte dat ik de trillingen ook op kon roepen als ik in bed lag”, zegt Rob. “Op een gegeven moment kwamen de trillingen van boven en onder bij elkaar en ontstond er een soort stroompje.” Rob wist alleen niet goed wat hij ermee moest doen. Rondvragen bij familie en vrienden had ook geen zin want die konden zich niet herkennen in zijn verhaal. “Op een gegeven moment kwam ik bij mijn overbuurman terecht die het wel kon plaatsen. Hij heeft mij op weg geholpen.” Rob kwam steeds meer in contact met mensen die hetzelfde meemaakten en hij begon steeds meer te horen dat hij iets met zijn ‘gave’ moest gaan doen. “Ik wist alleen niet goed hoe ik dat wilde doen.”

Roman

Rob vervolgde zijn zoektocht naar spiritualiteit en besloot in april 2020 een jaar thuis te blijven. Hij kwam in contact met Sandra uit Son en Breugel. Zij wist hem precies te vertellen wie hij was, zonder dat hij ook maar iets aan haar verteld had. “Dat was zo bijzonder. Toen ben ik iets meer over mezelf gaan vertellen, wat er allemaal los was gekomen de afgelopen tijd en dat ik het wel graag door zou willen geven. Dat ik graag een boek zou willen schrijven. Niet een wetenschappelijk boek of handleiding. Maar eigenlijk aan de hand van een roman waarin een aantal personages gevolgd worden, zou ik graag mijn verhaal kwijt willen. Dat als mensen het lezen geïnteresseerd raken en zich er misschien verder in gaan verdiepen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen dit in zich heeft en dat iedereen dit gevoel kan hebben. En als je ernaar opzoek gaat en ervoor openstaat vind je het zeker.”

Boven Tonen

Rob wil graag zijn bevindingen delen met anderen en geeft daarom drie exemplaren van zijn roman ‘Boven Tonen’ weg. De vraag luidt: ‘wat is naam van de ontspanningsoefening waar Rob zijn spirituele zoektocht mee begon? Het goede antwoord mag gestuurd worden naar boventonen@rmict.com. Onder de goede inzenders worden drie boeken verloot. De prijswinnaars krijgen bericht van Rob Maas en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Uit de krant