De nieuwe directrice Ellen Hawinkels, op de achtergrond het Wolders Ven. (Foto: Connie Sinteur).
De nieuwe directrice Ellen Hawinkels, op de achtergrond het Wolders Ven. (Foto: Connie Sinteur). Connie Sinteur

Uitdaging voor nieuwe directrice Ellen Hawinkels

Algemeen 47 keer gelezen

WAALRE - In augustus van dit jaar gaf Marie-José de Vrind aan dat zij na 6 jaar haar functie als directrice van vakantiehuis het Wolders Ven wilde neerleggen. Het bestuur van stichting Wolders Ven ging daarop op zoek naar een opvolger. Per 1 januari volgt Ellen Hawinkels haar op. De Vrind sluit een hoofdstuk af, Hawinkels wacht een nieuwe uitdaging.

Door Wilma Stofmeel

Veel Waalrenaren zullen Hawinkels vanuit haar praktijk Basaal Expertisecentrum kennen. Een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie met als expertise bekkenfysiotherapie en seksuologie. Nu slaat zij een hele andere richting in, al vindt zij zelf dat er niet zo’n groot verschil is. Hawinkels: “Behalve fysiotherapeut ben ik zowel ondernemer als hulpverlener en zie het Wolders Ven als een soort zorgcentrum. Ik ben doortastend, weet goed wat ik wil en stap als het moet meteen naar het bestuur. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij.”

Herdertjestocht

De Vrind heeft door de jaren heen van alles ondernomen om het vakantiehuis onder de aandacht te brengen om zo weer aan nieuwe vrijwilligers te komen. Zo organiseerde ze onder andere de Herdertjestocht in december, waar burgemeester Brenninkmeijer, diaken Bas Leijten en veel vrijwilligers aan meewerkten. Hawinkels wil iets gaan doen met de omgeving zodat het Wolders Ven zo meer bekendheid krijgt . Hawinkels: “Dit is een mooie omgeving en ik wil de mensen prikkelen er iets mee te gaan doen en kennismaken met de doelstelling van het Wolders Ven . Dankzij Marie-José en de vrijwilligers draait het hier als een geoliede machine. Er zijn allerlei commissies waar ik mee aan tafel wil gaan. Ik ben benieuwd hoe zij de toekomst zien, of er verbeterpuntjes zijn. Er heerst hier een open sfeer en er zijn goede onderlinge contacten.” 

Verbouwing

Er is al een tijdje sprake dat het vakantiehuis zal worden verbouwd. Er is achterstallig onderhoud en de inrichting is niet meer van deze tijd. Hawinkels: “Als we gaan verbouwen, dan zal dat een hele grote verbouwing zijn. Iedere slaapkamer moet een eigen badkamer hebben. Er zal veel geld nodig zijn, van sponsors en van de gemeente. Dat wordt een langdurig traject. De gemeente zal willen weten wat de doelstelling is. Er zijn plannen voor andere doelen in de toekomst. Zo denk ik bijvoorbeeld aan dagbesteding.”

Er is achterstallig onderhoud en de inrichting is niet meer van deze tijd

Er zijn vrijwilligers die zich al ruim 40 jaar inzetten voor het Wolders Ven. Veertigers waren zij, toen ze begonnen, nu zijn er veel van rond de 80 jaar. Tijdens corona zijn er vrijwilligers afgevallen, vanwege de hoge leeftijd en soms uit angst voor besmetting. Het is nu moeilijker om aan nieuwe vrijwilligers te komen, vaak omdat man en vrouw een baan hebben, daardoor zijn nieuwe vrijwilligers ook al meer op leeftijd. Door de coronamaatregelen had de Vrind ook maar beperkte tijd om Hawinkels in te werken, het vakantiehuis ontving enkele weken gasten, toen moest het al weer dicht. Toch is het haar gelukt om Hawinkels een aantal weken in te werken. 

Persoonlijk bedanken

Er was geen gelegenheid om van de vrijwilligers afscheid te nemen, daarom ging de Vrind een tiental vrijwilligers die er mee stopten, persoonlijk bezoeken om te bedanken voor de inzet. 
Hawinkels hoopt dat de vrijwilligers ook de weg naar haar weten te vinden. Hawinkels: “We moeten zuinig zijn op onze vrijwilligers, die hebben we hard nodig. Ik hoop dat ze zomaar eens binnenlopen. Zij spelen een grote rol bij het Wolders Ven en kunnen mij inspireren. Ik wil tegen hen zeggen: Kom binnen, de deur staat open.”

Wie meer informatie wil over het Wolders Ven, kan een mail sturen naar: info@woldersven.nl. Er is ook veel informatie te vinden op de website:

www.woldersven.nl

In de winter kan er regelmatig geschaatst worden op het Wolders Ven. (Foto: Marie-José de Vrind).

Uit de krant

Uit de krant