Burgemeester Anton Ederveen  op een archieffoto (Foto: Jurgen van Hoof)
Burgemeester Anton Ederveen op een archieffoto (Foto: Jurgen van Hoof)

Nieuwe leden RvT Bibliotheek

Algemeen 172 keer gelezen

REGIO - Sinds 2014 zijn Edita Mujovic en Marc Dubach leden van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Eindhoven. Op 31 december loopt hun termijn ten einde. Ze worden opgevolgd door Anton Ederveen en Eric Liebers. Bibliotheek Waalre is onderdeel van Bibliotheek Eindhoven.

Anton Ederveen, burgemeester van Valkenswaard, brengt veel politieke- en bestuurlijke ervaring en een uitgebreid netwerk met zich mee. Daarbij is hij een verbinder, vanuit het adagium ‘samen bereiken we meer’. Hij stimuleert graag de innovatie, maatschappelijke vervlechting en (regionale) positionering.

Eric Liebers

Investeringsmanager Eric Liebers begeleidt meerdere bedrijven in de Brainport-regio en daarbuiten, allen actief in de maakindustrie en in de high-tech-toeleverketen. Zijn motivatie om zich aan te sluiten bij de Raad van Toezicht van de bibliotheek verwoordt hij als volgt: “In deze tijd van sterk toenemende digitalisering vind ik het belangrijk dat mensen blijven lezen, of het nu vanaf papier of digitale media zijn. Lezen geeft verbreding en geeft inzichten. De bibliotheek is daar zeer belangrijk bij en via de Raad van Toezicht lever ik hieraan graag een bijdrage.” Mujovic en Dubach maken beide al sinds 2014 deel uit van de Raad van Toezicht. Ze maakten een roerige periode mee met bezuinigingen, het sluiten van wijkvestigingen, de verkoop van De Witte Dame, het realiseren van 68 bibliotheken op de basisscholen en SPIL-centra, het realiseren van een toekomstvisie, de opening van Expeditie E, het realiseren van een meerjarig Stadsplan Basisvaardigheden en uiteindelijk de voorbereidingen voor de realisatie van twee multifunctionele wijkbibliotheken. “Met hun kennis en kunde hielden ze ons scherp op het gebied van kwaliteit en marketing”, aldus Albert Kivits, directeur / bestuurder van Bibliotheek Eindhoven. 

Bibliotheek

De bibliotheek bedient Eindhoven en Waalre met vestigingen in De Witte Dame, Het Huis van Waalre en Expeditie E in Woensel. Ook is ze aanwezig op 73 SPIL-centra en basisscholen en drie kinderdagverblijven. Ze werkt nauw samen met bewonersbibliotheken en heeft een bezorgdienst. Hiermee bedient ze ruim 45.000 leden. Er zetten zich meer dan 300 vrijwilligers in om het werk van de bibliotheek mede vorm te geven. 

Meer informatie: 

www.bibliotheekeindhoven.nl/waalre.html

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant