Richard Maatjes en Nicole Bouwels met de officiële akte van NL Actief die verklaart dat sportcentrum Coach, preventiecentrum is.
Richard Maatjes en Nicole Bouwels met de officiële akte van NL Actief die verklaart dat sportcentrum Coach, preventiecentrum is.

Sportcentrum Coach blijft open

Algemeen 409 keer gelezen

WAALRE - Sportcentrum Coach is een erkend preventiecentrum. Dat betekent dat de opgeleide professionals mensen uit specifieke doelgroepen nog steeds binnen mogen blijven begeleiden in deze moeilijke tijd. Sportcentrum Coach is gespecialiseerd is in de leefstijlbegeleiding voor mensen met een reumatische aandoening, (pre)diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, overgewicht/obesitas en ex-covid patiënten. 

Dagelijks kampen bijna twee miljoen Nederlanders met de gevolgen van een vorm van reuma. Reuma heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. Juist voor reumapatiënten is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt botten en spieren sterk en gewrichten soepel. Het is belangrijk dat mensen met een vorm van reuma terecht kunnen bij een fysiotherapeut of gekwalificeerde fitnessprofessional als het gaat om vraagstukken op het gebied van bewegen en belastbaarheid.

(Pre)diabetes

Sporten en bewegen is goed bij de behandeling van diabetes. Door te bewegen verbetert de insulinegevoeligheid, waardoor de bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Sportcentrum Coach biedt begeleiding aan door professionals die speciaal zijn opgeleid om mensen met diabetes type 2 verantwoord te kunnen laten bewegen en te adviseren als het gaat om welke voeding voor welke training geschikt is. Het is voor mensen met diabetes type 2 belangrijk dat ze genoeg energie hebben voor een training, omdat door het sporten het lichaam gevoeliger wordt voor insuline.

Niet-aangeboren hersenletsel

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is sporten noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: bewegen houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties, geeft positieve energie en verkleint de kans op een terugval. Uit onderzoek blijkt dat mensen met hersenletsel veel minder sporten dan mensen zonder beperking. De meeste mensen weten niet goed raad met hun aandoening en willen overige sporters niet tot last zijn.

‘Blijven bewegen onder begeleiding is belangrijk voor veel patiënten’

Overgewicht/obesitas

Overgewicht en obesitas behoren tot de belangrijkste volksgezondheidsproblemen van dit moment. Iemand heeft overgewicht als er te veel vetweefsel is opgeslagen in het lichaam. Obesitas is ook overgewicht. Het enige verschil is dat je bij overgewicht een BMI van 25 of hoger hebt en bij obesitas een BMI van 30 of hoger hebt. Is je BMI hoger dan 40 dan is er sprake van een morbide obesitas. Het afweersysteem van mensen met obesitas is meestal verstoord, waardoor het systeem minder goed werkt. Met een gezonde leefstijl verbeter je je afweersysteem.

Ex-covid patiënten

Mensen die corona hebben gehad merken dat dagelijkse fysieke activiteiten zoals wandelen, fietsen en traplopen moeilijker gaan dan voorheen. Het is dan ook van cruciaal belang om de opbouw van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding zorgvuldig en verantwoord op te bouwen.

Meer informatie

Sportcentrum Coach mag in nauw overleg met de gemeente Waalre én brancheorganisatie NL Actief openblijven. Dit vanwege het groot maatschappelijk belang én omdat sportcentrum Coach een erkend preventiecentrum is. Val jij niet onder één van de bovenstaande doelgroepen? Kijk dan op de website voor de andere (buiten)sport mogelijkheden die sportcentrum Coach biedt.

www.sportcentrumcoach.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant