Afbeelding

Kerststallen wereldwijd in ‘inkijkmuseum’

Algemeen 417 keer gelezen

WAALRE - Door corona is Het Waalres Museum gesloten. De tentoonstelling ‘Kerststallen wereldwijd’ wordt nu als een Kerstgroepen-inkijkmuseum gepresenteerd. Van het museum is een kijkdoos gemaakt. 

Tot en met donderdag 6 januari zijn dagelijks tussen 10.00 en 22.00 uur door alle ramen van het museum de kerststallen van de Catharinakerk, de Waalrese markt, en allerlei kleine en grote kerstgroepen van over de hele wereld te bewonderen. 

Een gedeelte van de collectie kerstgroepen van Het Waalres Museum is te zien in de St. Petruskerk Kloosterdreef 31 Eindhoven. Het Waalres Museum is er trots op dat zij haar beroemde collectie kerststallen en groepen uit alle werelddelen kan tonen. 

Deze collectie is vooral onderscheidend door het internationale karakter en door de verschillen in kleur en grootte van de kerststallen. Ze zijn onder andere afkomstig van Lima en Peru tot China en van Afrika tot de VS, Canada en Oost en West Europa. Een grote kerststal gekregen van de Catharinakerk Eindhoven tot mini kerstgroepjes, die in een eierdopje passen worden geëxposeerd. 

Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4 in Waalre.

Meer informatie: www.hetwaalresmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant