Ellis Jeurissen en Eric van Schagen zijn de nummers 1 in de Frits Top 50. (Foto: Freekje Groenemans Fotografie)
Ellis Jeurissen en Eric van Schagen zijn de nummers 1 in de Frits Top 50. (Foto: Freekje Groenemans Fotografie)

Topvrouw en topman 2021

Algemeen 30 keer gelezen

REGIO - Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheid in Eindhoven, en Eric van Schagen, CEO van Simac in Veldhoven, zijn door topmensen in Zuidoost-Brabant gekozen tot topvrouw en topman van 2021. 

Het Eindhovense magazine FRITS maakte de uitslag van de verkiezing eind vorige week bekend tijdens een (online) uitzending van de presentatie van de FRITS Top 50’s in DOMUSDELA.

Het is voor het eerst in het twaalfjarig bestaan van de FRITS Top 50’s dat de lijsten op basis van verkiezingen zijn samengesteld. Aan circa tweehonderd topmensen in de regio is gevraagd hun persoonlijke top 3 topvrouwen, topmannen en talenten in te sturen. Zo’n zestig procent heeft gereageerd. Ook redacteuren van het Eindhovens Dagblad hebben hun voorkeuren ingestuurd. Hierdoor is een gelegitimeerde ranking ontstaan met maatschappelijk draagvlak.

Nummers 2 en 3

De plekken twee en drie bij de topvrouwen worden ingenomen door respectievelijk de Eindhovense horecaondernemer Eveline Wu en marketingmanager Tessie Hartjes van Lightyear in Helmond. Martijn Paulen, algemeen directeur van de Dutch Design Foundation/Dutch Design Week in Eindhoven staat bij de topmannen op twee, gevolgd door CEO Willem van der Leegte van de Eindhovense VDL Groep.

Hoogtepunt

De publicatie van de Top 50 regionale topvrouwen en topmannen is traditie en een jaarlijks hoogtepunt in het 14-jarig bestaan van het tweemaandelijke leesmagazine. “De FRITS Top 50 is in de twaalf jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een begrip in de regio waar anderen rekening mee houden. Dat wordt inmiddels volmondig erkend en blijkt ook uit de vele inzendingen”, constateert uitgever en hoofdredacteur Hans Matheeuwsen. FRITS verschijnt in Zuidoost-Brabant en is het enige journalistiek onafhankelijke magazine in de regio. Het blad heeft abonnees, en is te koop in de boekhandel, kiosken en AH en Jumbo supermarkten. Het blad staat sinds 2016 op eigen benen. Daarvoor werd het uitgegeven door het Eindhovens Dagblad. De FRITS met de Top 50’s is de meest populaire editie van het jaar. 

Burgemeester

De editie 2021 is met 212 pagina’s rijk gevuld, inclusief een openhartig interview met Eindhovens burgemeester John Jorritsma, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Voor de gelegenheid heeft het magazine twee covers.

Uit de krant