Buurman & Buurman staan in een van de kerststallen aan de Anna Paulownalaan. (Foto: Noortje de Vries).
Buurman & Buurman staan in een van de kerststallen aan de Anna Paulownalaan. (Foto: Noortje de Vries).

Kerststallenwandeling in Ekenrooi

Algemeen 91 keer gelezen

AALST - Na een grote kerstmaaltijd is het altijd even fijn om een stukje te wandelen. In de Anna Paulownalaan zijn deze kerstdagen bijna twintig kerststallen te vinden in de voortuinen. Van traditionele tot Buurman en Buurman. Van alles komt voorbij.

Door Noortje de Vries

Het idee kwam nadat Sjuul en Desiree de Vries vorig jaar in Best een kerststallentocht met meer dan honderd kerststallen hadden gezien. Zij waren van mening dat ze dat ook in hun straat konden regelen en dus riepen ze de buurtgenoten op om te gaan zoeken naar een leuke kerststal voor in de voortuin. 

“Het idee werd goed ontvangen door iedereen en velen besloten meteen aan de slag te gaan”, vertelt Sjuul. “We hebben nu bijna twintig kerststallen in de voortuinen staan. Sommige zijn heel groot, andere zijn juist heel erg klein en moet je goed zoeken. De een heeft stenen beeldjes en een ander juist weer poppetjes gemaakt van stof”, vult de trotse Sjuul aan. 

De kerststallen zijn niet alleen leuk om overdag te zien, ’s avonds lichten de meesten nog op. “Een avondwandeling door deze straat is zeker geen verkeerd idee.”

Uit de krant