Thijm bij de cheeta's in Dierenrijk waar hij samen met de verzorgers de dieren mocht voederen. (Foto: Ans Ketelaars Fotografie)
Thijm bij de cheeta's in Dierenrijk waar hij samen met de verzorgers de dieren mocht voederen. (Foto: Ans Ketelaars Fotografie)

Kanjer Wensdag voor Thijm

Algemeen 27 keer gelezen

WAALRE - De zesjarige Thijm uit Waalre kreeg woensdag 8 december een Kanjer Wens Dag. Dit om even alles te vergeten rondom zijn ziek zijn en gewoon even alleen kind te kunnen zijn.

Thijm en grote broer Daaf wisten van niks en gingen deze woensdagmorgen gewoon naar school. Daar werden ze door juf Gerry uit de les gehaald en naar buiten gebracht. Op dat moment komt er een grote optocht van auto’s voorgereden met voorop motoragent Jac, dan de Kanjer Wens Limousine en tenslotte twee hele snelle auto’s. Thijm weet dan meteen, vandaag is zijn Kanjer Wens Dag. De jongens stappen elk in een sportwagen, hun ouders in de limousine en in optocht gaat het naar Dierenrijk. 

‘Thijm houdt van snelheid en dat blijkt uit alle wensen van deze dag’

Cheeta’s

Bij aankomst in Dierenrijk stonden de dierverzorgers Jeroen, Anne-Bob en Wendy al op Thijm te wachten. Thijm is gek van alles wat snel is, en dan vooral van de supersnelle cheeta’s. Dus toen hij hoorde dat hij mee mocht helpen met de cheeta’s verzorgen begon hij helemaal te stralen. Hierna ging het als verrassing voor Daaf, naar de wolven om ook hen eten te geven.

RIB

De volgende bestemming is RIB-Experience in Rotterdam voor een tocht door de Rotterdamse haven met een  supersnelle RIB-boot. Het gezin is in de veilige handen van kapitein Frank en geniet. 
Net als een rubberboot is ook een RIB (RIB staat voor ‘Rigid Inflatable Boat’ gevuld met lucht. Dit geldt echter niet voor de bodem. Die van een rubberboot bestaat uit zacht rubber, de RIB heeft een harde bodem, red.)

De Belhamel

Van de boot ging het naar het  indoor klimpark van Family Entertainment Center De Belhamel. Onder leiding van een instructeur werden Thijm en zijn broer begeleid door het parcours. Daarna was het tijd voor de terugweg. De hele dag door kregen de jongens cadeautjes maar de laatste was voor Thijm alleen: zijn Kanjer Wens Kraal. 

Kanjer Wens Nederland

Kanjer Wens Nederland zet zich in om wensen te vervullen van (ernstig) zieke kinderen of kinderen van 4 tot en met 15 jaar, die (ernstig) ziek zijn geweest. De wensen zijn veelomvattend en bestaan bijvoorbeeld uit een wensdag of een weekendje weg. Meer informatie: 
www.kanjerwens.nl

Uit de krant