Kerststallen uit de hele wereld zijn in de kerstperiode te bewonderen in Het Waalres Museum.
Kerststallen uit de hele wereld zijn in de kerstperiode te bewonderen in Het Waalres Museum.

‘Kerststallen wereldwijd’ expositie in Waalres Museum

Algemeen 201 keer gelezen

WAALRE - Het Waalres Museum exposeert in de kerstperiode, van zaterdag 18 december tot en met donderdag 6 januari haar beroemde collectie kerstgroepen. Kleurrijke kerstgroepen van overal verbeelden het kerstverhaal 

Het Waalres Museum is er trots op dat zij haar beroemde collectie kerststallen en groepen uit alle werelddelen kan tonen. Deze collectie is vooral onderscheidend door het internationale karakter en door de verschillen in kleur en grootte van de kerststallen. Ze zijn onder andere afkomstig van Lima en Peru tot China en van Afrika tot de VS, Canada en Oost en West Europa. Een grote kerststal gekregen van de Catharinakerk Eindhoven tot mini kerstgroepjes worden geëxposeerd. Het Kempenmuseum ‘De Acht Zaligheden’ in Eersel heeft aan Het Waalres Museum voor de tentoonstelling een viertal kerststallen uitgeleend. Een gedeelte van deze collectie is te zien in de St. Petruskerk, Kloosterdreef 31 in Eindhoven.

De expositie is geopend op woensdag, zaterdag- en zondag tussen 13.30 en 17.00 uur in Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4 in Waalre. Entree is 4 euro. Meer informatie:
www.hetwaalresmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant