Hartcatharisatiekamer in Catahrina Ziekenhuis waar gedotterd wordt.
Hartcatharisatiekamer in Catahrina Ziekenhuis waar gedotterd wordt.

Digitaal Hart & Vaatcafé Catharina Ziekenhuis

Algemeen 175 keer gelezen

WAALRE -  Het thema ‘vernauwde kransslagaders’ staat donderdag 16 december centraal tijdens het Hart&Vaatcafé van het Catharina Ziekenhuis. De bijeenkomst is digitaal te volgen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bij vernauwde kransslagaders, ook wel coronairlijden genoemd, kan de zuurstoftoevoer naar het hart geblokkeerd worden. Met een hartkatheterisatie kan een cardioloog metingen doen of er voldoende zuurstofrijk bloed naar het hart gaat.  

De behandeling van de vernauwingen kan bestaan uit dotteren, een zogenoemde bypassoperatie en het toedienen van medicatie. Met dotteren wordt de vernauwing in de kransslagader opgerekt met een soort ballonnetje. Bij een bypassoperatie wordt een omleiding (bypass) gemaakt langs de vernauwing. Beide behandelingen hebben als doel om weer voldoende bloed naar de hartspier te laten stromen.

Informatieavond

Op de informatieavond vertelt hartchirurg dr. Joost ter Woorst meer over de geschiedenis van de diverse behandelingen. Cardioloog in opleiding Frederik Zimmermann gaat dieper in op de dotterbehandeling en vertelt wat medicijnen kunnen doen voor vernauwingen. Hartchirurg in opleiding Naomi Timmermans gaat dieper in op de bypassoperatie.

Gratis deelname

Deelname aan de webinar is gratis. U krijgt na aanmelding de dag voor het evenement een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livesessie. Er is ook een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan via:

www.catharinaziekenhuis.nl/hartvaatcafe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant