De kinderen tijdens de slotuitvoering van de Blazersklas met in het midden Marcel Verbruggen van muziekopleider 040Muziek.
De kinderen tijdens de slotuitvoering van de Blazersklas met in het midden Marcel Verbruggen van muziekopleider 040Muziek.

Slotuitvoering Blazersklas De Drijfveer

Algemeen 154 keer gelezen

WAALRE - Als afsluiting van de Blazersklas gaven leerlingen en juffen van groep 5/6 van Basisschool de Drijfveer afgelopen maandag 15 november een afsluitend concert voor ouders. 

De blazersklas is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente Waalre, Harmonieorkest de Volharding en muziekopleider 040muziek. In tien lessen die onder schooltijd worden gegeven, leren de kinderen stap voor stap een blaasinstrument te bespelen en leren ze het notenschrift kennen. De leerlingen vormen hierbij samen één groot orkest, waardoor ook ervaren wordt hoe het is om samen muziek te maken. Met het speciale lesmateriaal en het instrument dat ze in bruikleen kregen, konden de kinderen ook thuis oefenen.  De blazersklas krijgt een vervolg op basisschool OBS Ekenrooi waar de leerlingen afgelopen week zijn gestart. 

Informatie

Meer informatie over de blazersklas of het volgen van muzieklessen kan contact opgenomen worden met Cecile Habraken via secretaris@harmoniedevolharding.nl of via 040-2222342. Meer informatie over 040muziek is te vinden via: www.040muziek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant