Fientje was een heel angstig katje, maar veranderde in een aanhankelijk poezenbeest. (Foto: Dierenbescherming)
Fientje was een heel angstig katje, maar veranderde in een aanhankelijk poezenbeest. (Foto: Dierenbescherming)

Fientje is toe aan een nieuw thuis

Algemeen 154 keer gelezen

Fientje werd als jong katje uitgehongerd en doodsbang gevonden. Optillen en knuffelen stond ze helemaal niet toe en mensen waren eng. Zes maanden rust en zorg in een gastgezin deden wonderen. Fientje veranderde in een trouwe huisgenoot, een nieuwsgierige poes die jou volgt waar je ook gaat, jou tegemoet komt als je weg bent geweest, en graag onder de mensen is. 

Ze laat zich nu goed aaien of optillen. Als ze alle aandacht even te veel vindt, dan zoekt ze een relax plekje op. Fientje kan heel goed alleen zijn en zichzelf vermaken met wat speeltjes in huis. Ze luistert goed naar haar naam en ze zal snel verschijnen zodra je haar roept. 

Fientje zal goed aarden in een huis waar wat bedrijvigheid heerst als ze zich maar op een vast plekje ongestoord kan terugtrekken. In het gastgezin waren geen andere huisdieren dus daar is geen ervaring mee. Dit wil niet zeggen dat het niet kan maar ze zal er rustig aan moeten wennen.

Meer informatie: www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/katten/dier/170017

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant