Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto:

Film ‘Corpus Christi’ in AD-kerk

Algemeen 127 keer gelezen

WAALRE - Op vrijdag 26 november draait in de AD kerk de film ‘Corpus Christi’. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Terwijl hij steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Oscar

Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. In 2019 was de film één van de absolute publieksfavorieten op het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Voor iedereen

Iedereen, wel of geen kerklid, is welkom. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een kop koffie / thee of een glaasje sap. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van zeven euro, dit is inclusief consumptie. Een hogere prijs dan voorgaande jaren was onontkoombaar vanwege de fors gestegen kosten van de vertoningsrechten.

Coronaregels

Voor deze bijeenkomst zijn de volgende coronaregels van toepassing: er zal een vaccinatie- of herstelbewijs (QR-pas) gevraagd worden. “Mocht u om welke reden dan ook geen QR-pas kunnen tonen dan wordt u gevraagd tijdens uw verplaatsingen in de kerkruimtes uw mondkapje op te doen. Verder wordt er 1,5 meter afstand gerespecteerd”, aldus het kerkbestuur. 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de AD-kerk:

www.adkerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant