Hopelijk kan de Open Bedrijven Dagen komend jaar live doorgaan. Anders wordt een virtuele oplossing gezocht.
Hopelijk kan de Open Bedrijven Dagen komend jaar live doorgaan. Anders wordt een virtuele oplossing gezocht.

Bedrijven openen hun deuren

Algemeen 120 keer gelezen

REGIO - De vierde editie van de Open Bedrijven Dagen staat gepland voor 29 januari 2022. Tijdens deze dag openen bedrijven hun deuren waarbij iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen. De afgelopen drie jaar vond dit evenement al plaats in de Kempen, maar wegens groot succes zal het event dit jaar ook in de regio’s Eindhoven en Tilburg worden georganiseerd!

Al sinds 2019 organiseert Werken in de Kempen de Open Bedrijven Dag. Bij de laatste live-editie in 2020 waren er maar liefst 18.000 bezoekers. Begin dit jaar moest het concept in een online jasje worden gegoten in verband met de coronapandemie. Maar ook deze versie van het event werd met open armen ontvangen.

Het evenement is voor jong en oud en iedereen is welkom 

Als bezoeker valt er van alles te beleven tijdens de Open Bedrijven Dag. Als je nog een studiekeuze moet maken of als je benieuwd bent waar jij na je schoolcarrière terecht kunt komen. Maar het evenement is ook interessant voor werknemers die overwegen om een carrièreswitch te maken. En daarnaast voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar waar vriend, vriendin, echtgenoot of familielid elke dag aan het werk gaat. 

Het is ook mogelijk om te weten te komen wat dat grote metaalbedrijf op het industrieterrein nu eigenlijk maakt of hoe de slagerij op de hoek hun vlees produceert, het kan allemaal op 29 januari volgend jaar.

Krapte 

Er is een flinke krapte op de arbeidsmarkt en dat is overal te merken.  Ook in de kleinere regio’s  zijn er bedrijven met tientallen vacatures, maar geen kandidaten. Het evenement van Werken in de Kempen en Werken in de Regio moet ervoor zorgen dat bedrijven meer ambassadeurs krijgen.

Deelnemers

Tal van bedrijven in alle drie de regio’s hebben zich al aangemeld voor het event. Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 8 december dus hou de website in de gaten voor de meest actuele stand van zaken. 
www.openbedrijvendag.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant