Samenstellers Piet, Monique en Lambert van der Meulen, en auteur Paul Vlemmings.
Samenstellers Piet, Monique en Lambert van der Meulen, en auteur Paul Vlemmings.

Boek over familie van ondernemers

Algemeen 380 keer gelezen

REGIO - Wie in Eindhoven kent niet het garagebedrijf van Ford-dealer Van der Meulen-Ansems op de Vestdijk en in Helmond de Jumbo Fabriek van Aanhangers en Opleggers?

Een indrukwekkend boek. ‘Een familie van ondernemers, Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties’ schetst de imposante historie van bevlogen Helmonders die aan de basis stonden van de automotive in Helmond én Eindhoven. 

1886

Het startpunt van de ondernemingen van de familie Van der Meulen is de overname van een smederij te Helmond in 1886 door Jos. L. van der Meulen. Zijn zonen, klein- en achterkleinzonen bouwen dit bedrijf uit. In het boek beschrijft Paul Vlemmings, samen met Piet, Monique en Lambert van der Meulen, het verhaal van deze ondernemende familie.

Unieke foto’s

Het is een geschiedenis van ijzerwaren, kachels, fornuizen en jachtartikelen. Van fietsen, motoren en automobielen. Van een ontspanningsoord met vliegveld en vliegmachines. Van auto-, schade-, verhuur-, taxi-, en leasebedrijven. Van benzinestations en van Jumbo, fabrikant van vrachtwagens, aanhangers en opleggers. Maar ook van bekende bedrijven als Veta, Jacques van der Meulen, Janus van der Meulen en EHAC. Bijna 135 jaar ondernemerschap, samengebracht in een boek op koffietafel formaat met vele originele en unieke foto’s. Interessant voor iedereen met interesse in het regionale verleden, de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de automotive in Nederland.

‘Een geschiedenis van ijzerwaren, kachels, fietsen, motoren en automobielen’

‘Een familie van ondernemers’ wordt op zaterdag 20 november gepresenteerd. CEO en co-founder Lex Hoefsloot van Lightyear op de Automotive Campus in Helmond neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Het boek is vanaf 14.00 uur te koop bij boekhandels Van Piere in Eindhoven en de Ganzenveer in Helmond.

Ontwikkeling VDMA-terrein

In het boek gaat de familie in op de plannen voor herontwikkeling van het zogenoemde VDMA-terrein aan de Vestdijk in het centrum van Eindhoven. In het hart stond hier vroeger de garage van Piet van der Meulen. Het is de wens van de familie dat de naam ‘van der Meulen’ meer wordt gekoppeld aan het project. ‘Zodat het verleden, middels de gegeven namen, ook in de toekomst verankerd en verbonden blijven aan deze locatie’, aldus de samenstellers van het boek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant