De kandidaten van GroenLinks: V.l.n.r. Anna Robin van Gestel, Krista Wessel, Kristiane Schmidt, Roel Kessels.
De kandidaten van GroenLinks: V.l.n.r. Anna Robin van Gestel, Krista Wessel, Kristiane Schmidt, Roel Kessels.

Nieuwe kandidaten GroenLinks

Algemeen 35 keer gelezen

WAALRE - De leden van GroenLinks hebben zaterdag de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Daarin is besloten Anna Robin van Gestel voor te dragen als lijsttrekker.

Na het uitblijven van verandering in Den Haag en de perikelen in de lokale politiek pakt GroenLinks de handschoen op om samen met de Waalrenaren vooruit te kijken naar de toekomst. De kandidatencommissie onder leiding van Hetty Tindemans is trots op haar voordracht: “Waalre staat voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, woningnood en bij het vormgeven van de bestuurscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat onze lijst vol nieuw, jong talent en ervaring een leidende rol kan spelen in het aanpakken van deze uitdagingen. Anna Robin van Gestel beschikt als jonge lijsttrekker over de kwaliteiten om partijen en generaties binnen en buiten Waalre met elkaar te verbinden.” 

Unaniem

De lijst is ongewijzigd en unaniem vastgesteld en de leden hebben vertrouwen in deze club. Met een leeftijd van 24 jaar zorgt lijsttrekker Anna Robin van Gestel voor een fikse verjonging in de gemeenteraad. De reden dat zij zich nu in wil zetten in Waalre is eenvoudig: “Er moeten lokale oplossingen komen voor de huidige crises nu de verandering in Den Haag uitblijft. De huizenprijzen rijzen de pan uit, de ongelijkheid groeit steeds harder en we willen geen verdroging van het groene buitengebied omwille van klimaatverandering. We kijken ontzettend uit naar de komende periode” Op plaats twee wel een bekend gezicht: Kristiane Schmidt (53 jaar). Als fractievertegenwoordiger is Kristiane al enige tijd actief binnen GroenLinks Waalre. “Als groene GroenLinkser weet zij haar groene ambities om te zetten in concrete en lokale acties. Schmidt is een teamspeler en gefocust op het boeken van resultaat”, aldus de kiescommissie. Nieuw gezicht Roel Kessels staat op de derde plek van de lijst. Kessels wil zich met name richten op de kansengelijkheid in de gemeente. De commissie ziet in de 41-jarige een waardevolle toevoeging aan de nieuwe fractie. 

Krista Wessel (53 jaar) en Sander van Lankveld (52 jaar) zien op plek 4 en 5 een ondersteunende rol aan de toekomstige fractie voor zich. 

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks wordt later bekendgemaakt.

Uit de krant

Uit de krant