Het VvdJ-spandoek om de inwoners te laten weten dat de Sint-intocht niet doorging. (Foto: Yvonne Leijten)
Het VvdJ-spandoek om de inwoners te laten weten dat de Sint-intocht niet doorging. (Foto: Yvonne Leijten)

Geen intocht in Waalre, drive through in Aalst

Algemeen 175 keer gelezen

WAALRE - Het is vrijdagochtend 12 november, al een tijdje hangt het in de lucht. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt zo schrikbarend toe dat er vrijdagavond maatregelen worden afgekondigd. De Vereniging voor de Jeugd wacht niet af en nemen direct hun eigen maatregelen.

door Pien Buwalda

Ook het vervolg van het overleg is te lezen op de website van VvdJ. De vereniging overlegt volop met de gemeente: ‘vanuit de lokale overheid volgt het dringende advies: annuleer de intocht. Burgemeester Boelhouwer schrijft ons dat hij zich afmeld, met pijn in het hart’. Het gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid maakt dat de vereniging besluit om de intocht van 2021 af te lasten in het besef dat er honderden mensen op de Markt dicht opeen zullen staan.

4 en 5 december

Op zaterdag 4 en zondag 5 december staat de traditionele rondgang in het kerkdorp Waalre gepland. Het is een evenement met een iets ander karakter. In tegenstelling tot de intocht komen dan geen honderden mensen tegelijkertijd op één plek. De vereniging blijft hoopvol, maar zal de ontwikkelingen af moeten wachten. Zij raadt iedereen aan om de website en de Facebookpagina te volgen om op de hoogte te blijven: 

https://vvdj.nl/
www.facebook.com/VerenigingVoorDeJeugd

Aalst

De Sinterklaasintocht in Aalst staat gepland voor zondag 21 november. Na overleg met het bestuur van de Vrienden van Aalst, de gemeente en Sinterklaas is besloten om de intocht van Sinterklaas in Aalst op te annuleren. Maar de organisatie wil het Sinterklaasfeest niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom organiseert de Vrienden van Aalst een Sinterklaas ‘drive through’ op dezelfde zondag. Hierbij wandelen of fietsen ouders met kinderen langs Sinterklaas en krijgen zij een snoepzak. In de loop van deze week zal er steeds meer bekend worden over de locatie en het tijdstip. Houd daarom voor meer informatie de website in de gaten www.sinterklaasinaalst.nl

Overige activiteiten

De Vrienden van Aalst heeft helaas wel moeten besluiten om alle binnenactiviteiten van Sinterklaas met zijn gevolg, te annuleren.  Een overzicht van wat niet door kan gaan: Op woensdag 24 november zal de Pietenact op basisschool de OBS Ekenrooi en het bezoek aan voetbalvereniging DVS niet doorgaan. Ook het schoolbezoek door Sinterklaas aan basisschool de OBS Ekenrooi en het seniorenbezoek op woensdag 1 december zal door de maatregelen geen doorgang vinden, evenals het schoolbezoek aan basisschool de Drijfveer op donderdag 2 december. Voor meer informatie: www.vriendenvanaalst.nl/ of www.sinterklaasinaalst.nl

Tonpraotavond De Torentutters

Niet alleen Sinterklaas is de dupe van de nieuwe coronamaatregelen, ook carnavalsvereniging De Torentutters hebben een belangrijk besluit moeten nemen. De Tonpraotavond van komende zaterdag wordt verplaatst naar 23 januari 2022.

De organisatie heeft ook besloten om het avondprogramma om te zetten naar een tonpraotmiddag. De nieuwe aanvangstijd is 14.00 uur, in Het Klooster aan de Hoogstraat in Waalre. 

Ook de Torentutters raden iedereen aan om de Facebookpagina in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen: www.facebook.com/Torentutters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant