Ester Gerritsen is zondag 21 november te gast in de bibliotheek in Waalre. (Foto: Schrijverscentrale).
Ester Gerritsen is zondag 21 november te gast in de bibliotheek in Waalre. (Foto: Schrijverscentrale).

Esther Gerritsen naar Waalre

Algemeen 185 keer gelezen

WAALRE - Esther Gerritsen schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film. Ze won al vele prijzen én haar nieuwste roman ‘De terugkeer’ is genomineerd de Boekenbon Literatuurprijs. Ze heeft het grote talent om het gewone ongewoon te maken, en het ongewone gewoon. Zondag 21 november wordt ze door Mark van der Linden geïnterviewd in de bibliotheek in Waalre.

Esther Gerritsen weet op haar eigen komische manier vanzelfsprekende dingen van hun voetstuk te halen en ze op een andere manier bijzonder te maken. In haar werk laat zij de tweestrijd in de mens zien. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en waarna meerdere succesvolle romans volgden. Vier ervan werden genomineerd voor de Libris Literatuurprijs: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018).

Oeuvreprijs

In 2005 kreeg ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Normale Dagen en in 2014, de Frans Kellendonkprijs voor haar hele oeuvre. In 2016 was het Boekenweekgeschenk Broer van haar hand. Daarnaast heeft ze een wekelijkse column in de VPRO-gids. Haar nieuwste boek is De Terugkeer (2020). Daarnaast schrijft ze ook voor tv-series en films. Ze schreef het scenario voor Instinct (Halina Reijn, 2019. Ook is ze coauteur voor de nieuwe tv-serie Red Light. 

Boekenbon Literatuurprijs

Een jury van beroepslezers uit Nederland en Vlaanderen kiest jaarlijks het beste Nederlandstalige literaire boek. Uit 495 door uitgevers ingezonden titels is een shortlist van 5 genomineerde titels samengesteld. Vorig jaar was Zwarte schuur van Oek de Jong de winnaar. Of het dit jaar De terugkeer van Esther Gerritsen gaat zijn wordt donderdag 11 november bekend gemaakt.

Mark van der Linden

Mark van der Linden is oprichter van De Literaire Speelgoedwinkel. Schrijven en lezen zijn een pure passie voor hem en zijn liefde voor taal wil hij dolgraag delen, vooral ook aan jongeren. Hij schrijft columns, geeft boekproeverijen op middelbare scholen en in bibliotheken, hij presenteert lezingen en interviewt schrijvers.

Praktische informatie

Het interview met Esther Gerritsen is op zondag 21 november van 16.00 tot 17.30 uur in de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19. Bibliotheekleden betalen 12 euro, niet-leden, 15 euro. Het interview met Esther Gerritsen is ook via livestream te volgen, 6 euro voor bibliotheekleden en 7,50 euro voor niet-leden.

 Aanmelden kan via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant